Ticaret Bakanlığı, daha önce 1 Temmuz 2026’da yürürlüğe gireceği açıklanan uygulamanın başlangıç tarihini, teknik altyapı çalışmalarının tamamlanabilmesi amacıyla erteledi.
Uygulama 1 Ekim’de zorunlu olacak
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile sisteme entegre olacak kurumların hazırlıklarını eksiksiz tamamlayabilmesi için üç aylık ek süre tanındı.
Böylece taşınmaz satışlarında Güvenli Ödeme Sistemi’nin zorunlu olarak kullanılmasına yönelik yeni uygulama, 1 Ekim 2026’dan itibaren yürürlüğe girecek.
Eski ödeme yöntemleri tek başına yeterli olmayacak
Yeni düzenleme kapsamında taşınmaz satışlarında ödeme işlemlerinin Güvenli Ödeme Sistemi üzerinden gerçekleştirilmesi zorunlu hale gelecek.
Bu tarihten sonra elden nakit ödeme yapılması veya satış bedelinin doğrudan satıcının hesabına havale ya da EFT yoluyla gönderilmesi, tek başına geçerli bir ödeme yöntemi olarak kabul edilmeyecek.
Satış bedelinin sistem dışında aktarılması halinde tapu işlemleri tamamlanamayacak ve süreç ilerletilemeyecek.
Satış bedeli güvenli hesapta bekletilecek
Yeni uygulamayla birlikte alıcı tarafından ödenen satış bedeli, sistem üzerinden oluşturulan güvenli hesapta tutulacak.
Tapudaki resmi devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından satış bedeli, sistem tarafından otomatik olarak satıcının hesabına aktarılacak.




