Gaziantep F.K Ziraat Türkiye kupasında TFF 2’inci lig ekiplerinden Etimesgut Belediyespor’u evinde ağırlarken turu geçmekte ise oldukça zorlandı.

Teknik direktör Marius Sumudica ligde yeteri kadar şans vermediği futbolculardan tam 6 oyuncusuna kupa da oynama fırsatı verdi. Kaleci Florin Nita’dan başlayarak Papy Djilobodji, Mustafa Eskihellaç, Junıor Morais, Nıcolas Nkoulou, Furkan Soyalp ve Denıs Dragus kenarda dinlenirken yerlerine Batuhan Şen, Ömürcan Artan, Ertuğrul Ersoy, Mbakata, Mirza Cihan ve Albian Ajeti görev aldılar. Kupada her zaman alt liglerden gelen takımlar süper lig ekiplerinin başına bela olmuşlardır. Her sezon hiç beklenmedik sürprizler yaparak turu geçen ekipler oluyorlar. Kalyon stadyumunda oynanan 4. tur mücadelesinde başkent temsilcisi Etimesgut Belediyespor’u ne kadar basite aldığının net görüntüsü aslında sahaya sürülen kadrodan belliydi. Kaleye Batuhan Şen gibi yeteneksiz bir ismi koyarak yıllardır Kırmızı – Siyahlı ekibin kalesini korumak için sabırsızlıkla bekleyen ve Batuhan’dan çok daha iyi konumda olan Mustafa Burak Bozan’a büyük haksızlık yapılmış olunmuyor mu? Sadece kaleci ile değil bu formayı hiçbir zaman için hak etmeyen Mirza Cihan’a da ilk 11’de şans vermek torpil sisteminin bir kez daha uygulamaya konulduğunun belgesi oldu. Üstüne üstlük bu sezon beklentilerin oldukça gerisinde kalan Alexandru Maxim’e de sanki ödül verilmiş gibi birde kaptanlık pazubandı koluna takıldı. Gaziantep F.K’nın ağırlığını kaldıramayan bu futbolcuların takıma zarar vermekten öteye etkileri olamaz. Bu kulüpte böyle oyuncular var olduğu sürece kupada 2’inci lig ekibine zorlanıyorsan süper ligde de kötü sonuçların gelmesi sürpriz olmamalı. Lazar Markovic’in peş peşe yaptığı seri hatalar maçın uzamasına neden olurken belki de turun gitmesine vesile oldu. Etimesgut Belediye karşısında sahaya ilk 11’de başlayan kadroda Arda Kızılağaç sahanın en etkili ismi olurken, ligde yeteri kadar şans bulamayan isimlerden oyuna sonradan da dahil olanları eklersek pek katkı sağlayamadılar. Eğer bu oyuncular süper ligde mücadele etmek istiyorlarsa en kısa sürede kendilerini aşmaları gerekiyor.

Gaziantep F.K uzatmalara kalmasına rağmen turu geçmesi önemliydi ama bu futbolcular ve oyun ile ligde işimizin hiç de kolay olmadığını üzülerek belirtmek istiyorum. Hangi maça çıkarsanız çıkın rakibinizi ciddiye almadığınız sürece size cezayı keserler. Marius Sumudica’nın sezonun devre arasında önemli değişimler yapmaz ise bu takım ligde ecel terleri dökmeye devam eder.