Mübarek Ramazan ayını doya doya yaşadık. Maneviyatı yüksek, huzuru bol bir ayı geride bırakmanın eşiğindeyiz. Çok şükür ki bu güzel ayın son günlerine yaklaşırken, bu gece hepimiz için büyük anlam taşıyan Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz. Ardından da birkaç gün sonra Ramazan Bayramı’nı kutlamanın sevincini yaşayacağız.
Ramazan ayı gerçekten de “11 ayın sultanı” olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu ay sadece aç kalmanın ötesinde; sabrı, paylaşmayı, dayanışmayı ve manevi huzuru bizlere yeniden hatırlattı. Bir ay boyunca tutulan oruçlar, yapılan ibadetler ve edilen dualar hem ruhumuzu hem de bedenimizi dinlendirdi. Günlük hayatın yoğunluğu içinde çoğu zaman fark edemediğimiz manevi huzuru Ramazan sayesinde yeniden hissettik.
İftar sofralarında aileler bir araya geldi, dostluklar pekişti. Yardımlaşma ve dayanışma duyguları güçlendi. İhtiyaç sahiplerini hatırladık, paylaşmanın güzelliğini bir kez daha gördük. Ramazan ayı sadece bireysel bir ibadet ayı değil; aynı zamanda toplumun kalplerini birbirine yaklaştıran bir rahmet ayıdır.
Şimdi ise bu mübarek ayın en kıymetli gecelerinden biri olan Kadir Gecesi’ne ulaşıyoruz. Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı bu mübarek gece, bin aydan daha hayırlı kabul edilir. Bu yüzden bu geceyi ibadetle, dua ile ve samimi niyetlerle geçirmek büyük bir fırsattır. Belki de bir yıl boyunca içimizde biriken tüm dertleri, sıkıntıları ve umutları Rabbimize arz edeceğimiz en özel gecelerden biridir.
Eğer Kadir Gecesi’ni de dolu dolu yaşarsak, inanıyorum ki Ramazan Bayramı’na çok daha büyük bir huzurla ulaşacağız. Bayram, sadece bir kutlama değil; aynı zamanda affetmenin, barışmanın ve yeniden kucaklaşmanın günüdür.
Dileğim odur ki bu mübarek süreç, tüm İslam âlemi için huzur ve ferahlık getirsin. Ramazan ayının rahmeti, Kadir Gecesi’nin bereketi ve Bayramın sevinci hepimizin hayatına yansısın.
Şimdiden Kadir Gecemiz mübarek olsun. Bayramınız kutlu olsun.. Rabbim yaptığımız ibadetleri kabul eylesin ve bizleri sağlık, huzur ve birlik içinde nice bayramlara ulaştırsın.