Gaziantep Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen Medya Buluşması programında Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Abdulkadir Çay, Gaziantep ve çevre illerden gelen gazete ve internet haber sitesi temsilcileriyle buluştu. Yoğun katılımla gerçekleştirilen toplantıda medya sektörünün mevcut durumu, yerel basının geleceği ve dijital dönüşüm süreci masaya yatırıldı. Programa BİK Gaziantep Bölge Müdürü Arda Aşkın da katıldı.
İş Birliği Manipülatif Haberciliği Önlüyor
Konuşmasında Gaziantep ve bölge illerindeki yayın kuruluşlarının ortak hareket etmesinin önemine dikkat çeken Çay, yerel medya kuruluşlarının sergilediği dayanışmanın değerli olduğunu ifade etti. Çay, “Gazete ve internet sitelerinin kendi arasındaki işbirliği sağlaması, çok kıymetli. Bu işbirliği sayesinde yerelde ortaya çıkabilecek manipülatif haberciliğinde önüne geçmiş oluyorsunuz.” dedi.
Gazeteleri Yaşatmak İçin Çalışacağız
Yazılı basının geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çay, basılı gazetelerin tamamen ortadan kalkacağı yönündeki görüşlere katılmadığını söyledi. Çay, “Şahsi olarak, “yazılı basın bitecek” gibi kavramlar ifadeler kullanmayı kendi açımdan çok doğru bulmuyorum. Gidişat ve veriler o noktayı gösterse de 100 yılı aşkın süredir yayım yapan gazetelerimiz var. Cumhuriyet öncesinde kurulmuş gazetelerle ilgili böyle bir yaklaşımda bulunulmasını doğru bulmuyorum. Bizim görevimiz yaşatmak. Basın İlan Kurumu olarak yaşatmak için elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Dijital Dönüşüm Mesajı Verdi
Teknolojinin hızla geliştiğine dikkat çeken Çay, medya kuruluşlarının değişen şartlara uyum sağlamasının önem taşıdığını vurguladı. Çay, “Basın İlan Kurumu olarak, gazetelerimizi yaşatmak için neler yapabiliriz konusunda çalışmalara devam edeceğiz. Gidişat baskılı gazetenin son bulması yönünde gelişirse, bu noktada yapılabilecek bir şey kalmayacaktır” diye konuştu.
Toplantı Eğitim Programıyla Tamamlandı
Programın sonunda Abdulkadir Çay, toplantıya katılan süreli yayın temsilcilerine teşekkür etti. Medya buluşmasının ardından Basın İlan Kurumu personeli tarafından katılımcılara mevzuat eğitimi verildi. Toplantı, sektör temsilcilerinin sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.





