Kafr Şükr kentinde gerçekleştirilen operasyonda, dağıtıma hazırlanmak üzere bekletilen yaklaşık 1,8 ton ürün ve hammaddeye el konuldu.
Kakao Yerine Kömür Kullanılmış
Al-Masry Al-Youm’un haberine göre denetim ekipleri, fabrikada üretilen bisküvilerde kakao yerine E153 kodlu bitkisel kömür kullanıldığını tespit etti.
Operasyonda ayrıca son kullanma tarihi geçmiş 100 kilogram glikoz ile 30 kilogram Royal marka tereyağı ele geçirildi. E153 içeren bir varil de denetimde ortaya çıkarılan malzemeler arasında yer aldı.
“Oreo” Adıyla Üretilen Bisküvilere El Konuldu
Fabrikada “Oreo” adıyla üretilen bisküviler de denetimin dikkat çeken bulguları arasında yer aldı.
Ekipler, her biri yaklaşık 7 kilogram olan 50 koli bisküviye el koydu. Yeniden işlenmek üzere bekletilen yaklaşık 1.100 kilogram bisküvi de operasyonda ele geçirildi.
Bu ürünlerin bir bölümünün dondurma üretiminde kullanılmak üzere hazırlandığı belirtildi.
Fabrika Ruhsatsız Çıktı
Denetimde fabrikanın ruhsatsız faaliyet gösterdiği de belirlendi. Bazı hammaddelerin kaynağını gösteren faturaların bulunmadığı tespit edildi.
Ele geçirilen ürün ve hammaddeler için tutanak tutulurken, fabrika sorumluları hakkında yasal işlem başlatıldı.
Kömürlü Bisküvi Operasyonu Gündem Oldu
Kakao yerine E153 kodlu bitkisel kömür kullanılması, operasyonda ortaya çıkan en dikkat çekici ayrıntı oldu. Tarihi geçmiş hammaddeler ve ruhsatsız üretim de denetimin kapsamındaki diğer ihlaller olarak kayıtlara geçti.




