Gaziantep’te dün gece etkisini gösteren sağanak yağış, dolu ve fırtınanın ardından yaşanan zarar günün ilk ışıklarıyla ortaya çıktı. Şehitkamil ilçesine bağlı Taşlıca Mahallesi’nde açık alanda bulunan küçükbaş hayvanlara yıldırım isabet etti. Olayda onlarca hayvan telef oldu. Gaziantep Koyun Keçi Birliği Yetiştiricileri Başkanı Osman Türkman, açık arazideki üreticileri yağışlı havalarda daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Sağanak ve Fırtına Gece Boyunca Etkili Oldu

Sonbaharın gelişiyle birlikte kentte etkili olan olumsuz hava koşulları günlük yaşamı da etkiledi. Şiddetli sağanak nedeniyle Gaziantep’in çeşitli noktalarında su baskınları yaşanırken, ekipler gece boyunca sahada çalışma yürüttü. Sağanakla birlikte bazı bölgelerde dolu ve kuvvetli fırtına da etkisini gösterdi. Gece saatlerinde meydana gelen olayların yol açtığı zarar ise havanın aydınlanmasıyla daha net görülmeye başladı.

Yıldırım Küçükbaş Hayvanlara İsabet Etti

Fırtınanın etkili olduğu noktalardan biri de Şehitkamil’e bağlı Taşlıca Mahallesi oldu. Gece saatlerinde yıldırımın açık alandaki küçükbaş hayvanlara isabet etmesi sonucu onlarca hayvan telef oldu. Gaziantep Koyun Keçi Birliği Yetiştiricileri Başkanı Osman Türkman, yaşanan olayın ardından üreticilere yağışlı havalarda dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Üreticilere Uyarı

Türkman, “Şehitkamil İlçemize bağlı Taşlıca mahallesinde açık alandaki küçükbaş hayvanlara gece saatlerinde yıldırım çarpması sonucu onlarca küçükbaş hayvan maalesef telef olmuştur. Açık arazideki üreticilerimizin yağışlı havalarda daha çok dikkat etmeleri gerektiğini unutmayalım.” İfadelerine yer verdi.

Kaynak: Nesrin Özçay