Gaziantep’te “Sokaklar Güvende” operasyonları kapsamında organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 28 şüpheli, tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi. Operasyonda çok sayıda adrese Özel Harekat destekli eş zamanlı baskın düzenlendi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyonda, organize suç örgütü ve kara para aklama suçlarına yönelik çalışma gerçekleştirildi.

Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, yönetmek ve örgüte üye olmak, suçtan kaynaklanan mal varlığını aklamak, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, ikamet, iş yeri ve araç kurşunlamak, tefecilik, fuhşa zorlama, teşvik ve aracılık etmek, kasten yaralama, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, tehdit ve hakaret gibi suçlara yönelik çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Özel Harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyon kapsamında 28 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde gerçekleştirilen aramalarda çok sayıda suç unsuru malzeme ve dijital materyale el konuldu.

Emniyetteki yasal işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin adliyeye götürülmesi sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Kaynak: İHA