Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda Yırtıcı Adası ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. 3 dönüm arazi üzerine kurulan alanda aslan ve kaplanlar için doğal yaşam alanlarını andıran özel bölümler oluşturuldu.

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın üçüncü, dünyanın ise dördüncü büyük hayvanat bahçesi olarak belirtilen Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’ndaki projede, aslan ve kaplanların serbestçe dolaşabileceği geniş yeşil alanlar, kayalık yükseltiler ve göletler yer alıyor.

Yırtıcı Adası’nda hayvanların doğal davranışlarını sergileyebilmeleri hedeflenirken, ziyaretçilerle hayvanlar arasındaki fiziksel temas tamamen engellenecek. Vatandaşlar, geniş güvenlik camlarının ardından aslan ve kaplanları yakından gözlemleyebilecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Dairesi Başkanı Celal Özsöyler, Yırtıcı Adası’nın açılmasıyla ziyaretçilerin Afrika’ya gitmeden aslan ve kaplanları doğal yaşam alanlarını andıran bir ortamda görebileceğini belirtti.

Özsöyler, yaklaşık 3 dönümlük alanda aslan ve kaplanların serbestçe dolaşacağını ifade ederek, ziyaretçilerin hayvanları camla ayrılmış güvenli bir alandan yakından izleyebileceğini söyledi.

Özsöyler, “İnsanlar bir cam aracılığıyla ayrılmış olan yerde aslan ve kaplanın nefesini, sesini hissedecek kadar yakın bir yerden görecekler” dedi.

Kaynak: İHA