Çocuklardan gençlere, ailelerden yaşlılara kadar mahallede yaşayan her yaştan vatandaşa hitap edecek şekilde tasarlanan parkta yeşil alanlar, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanı, futbol sahası ve piknik üniteleri bulunuyor.
Parkın hizmete girmesiyle birlikte Vatan Mahallesi’nde vatandaşların dinlenebileceği, çocukların oyun oynayabileceği ve ailelerin birlikte vakit geçirebileceği yeni bir sosyal alan oluşturuldu.
Parkın Çevresinde 500 Metrelik Yenileme
Park çalışmasıyla birlikte çevrenin görünümünün de yenilenmesi için kapsamlı bir çalışma yürütülüyor.
Şehit Mehmet Gezelge Caddesi ile 93135 No’lu Sokak üzerindeki yaklaşık 500 metrelik güzergâhta bulunan 60 bina ve 10 işletmenin dış cephelerinde sıva ve boya onarımları gerçekleştiriliyor.
Çalışmaların tamamlanmasıyla park ve çevresinin daha düzenli ve modern bir görünüme kavuşması hedefleniyor.
Şahin: Mahallenin Sosyal Yaşamına Katkı Sağlayacak
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Vatan Mahallesi’ne kazandırılan parkın çocuklar, gençler ve aileler için önemli bir sosyal alan olacağını söyledi.
Şahin, “Vatan Mahallemize çocuklarımızın oyun oynayabileceği, gençlerimizin ve ailelerimizin birlikte vakit geçirebileceği güzel bir park kazandırdık. Bu alanın mahallemizin sosyal yaşamına katkı sağlayacağına inanıyorum. Parkımız Vatan Mahallemize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun.” dedi.
Çeber: Daha Fazlasını Yapacağız
Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise kent genelinde vatandaşlara yönelik çalışmaların sürdüğünü belirterek, Gaziantep ve Vatan Mahallesi için daha fazla hizmet üretmeye devam edeceklerini söyledi.
Çeber, “Gaziantep çok özel bir il. Gaziantep’te gerçekten harika işlere imza atılıyor. Gaziantep için, Vatan Mahallesi için şu ana kadar ne yaptıysak daha fazlasını yapacağız. Çünkü bu şehir bunu fazlasıyla hak ediyor.” ifadelerini kullandı.
Park 3-4 Ayda Tamamlandı
AK Parti Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan da bölgede çocukların ve gençlerin kullanabileceği, yaşlıların ise dinlenebileceği bir sosyal alana ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Çelikaslan, parkın 3-4 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını ifade ederek, “Başkanımız Fatma Şahin, bir dediğimizi iki etmedi. 3-4 ay gibi kısa bir sürede bu parkı bitirdik ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.” diye konuştu.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül de parkın mahalle sakinleri için önemli bir yatırım olduğunu belirterek Başkan Fatma Şahin’e teşekkür etti.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise parkın Vatan Mahallesi’nde yaşayan çocuklar ve aileler için yerinde bir çalışma olduğunu söyledi.
AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu da kent genelinde yeni park çalışmalarının devam edeceğini belirtti.
Programda AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Mehmet Tiryaki ve Vatan Mahallesi Muhtarı Hüseyin Amaç da konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Vatan Mahallesi Parkı vatandaşların kullanımına açıldı.




