Spor evrensel bir kavramdır. Dünya var olduğu günden bu yana ilk insanların bile yaşamlarının özünde hayatta kalmak adına yaptığı avlanmalarda bile sporun etkisi görülür.

Zamanla insanın güçlü bir yapıda olmasının hayatını sürdürebilir olmak adına ne kadar önemli olduğunu anlayan uygarlıklar, adına o dönem  spor demese bile savaşlarda ve doğada hayatta kalabilmek adına spor yapmışlar, insan gücüne katkıda bulunmak için spor yapmışlardır. Günümüzde de spor hala etkisini toplumun tüm kesimlerine yaymış durumda olmasına rağmen özü çok yanlış anlaşılmaktadır.

Genelden özele indiğimiz zaman Gaziantep amatör futbolunu ele alırsak, yapılan sporun, amacı ' bireylerin hem sağlıklı olması hem de toplumsal düzenin sağlanması' olan spor kavramından çok uzak olduğu ne yazık ki görülmektedir.

Şüphesiz bu konuda sporda yol gösterici konumda olan aile büyüklerinin, içinde yaşanılan coğrafi konumun da etkisi büyüktür. Çözüm üretmek için bir araya gelen bu arayışta olan Gaziantep spor topluluklarının yöneticisi konumunda olan kişilerin öncelikle spor psikolojisinin önemini iyi kavraması gerekir.

Eğer hafta sonları tek zevkimiz diye bahsettiğimiz bu güzel oyunların, kavgasız, gürültüsüz, kin beslemeden, dostça ve kıyasıya bir rekabet içinde izlenmesini ve oynanmasını istiyorsan, olimpizm ruhunu küçük yaştan itibaren çocuklarımıza öğretmeli, sporun kazanmak ve kaybetmekle ilgili değil içinde bulunup bir amaç uğruna çaba göstermek olduğunu empoze etmeliyiz.

Psikolojik olarak güçlü olan bireyler yetiştirmeyi başarabilirsek, gözle görülür bir değişimi hepimizin farkedeceği kaçınılmaz olacaktır.

Unutmayalım ki zihinsel, psikolojiksel ve fiziksel olarak eğitilmiş iyi bir jenerasyon ortaya çıkarmak sadece spor ortamlarını değil toplumun tüm kesimini refaha kavuşturacak en kısa çözümdür. Bugünlerin gerçekleştiğine katkıda bulunabilmek ve görebilmek ümidiyle...