Son dönemde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birkaç kez telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıkan ve Türkiye’ye döneceği öne sürülen organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında mahkemeden dikkat çeken bir karar çıktı. İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi, 16 Mayıs’ta gerçekleşen duruşmada Peker’in kırmızı bültenin kaldırılması yönündeki talebini reddetti.

Sedat Peker’in Dönüş Umudu Yargı Duvarına Takıldı

2021 yılında internet üzerinden yayımladığı videolarla ortaya attığı iddialarla Türkiye’de siyasetin merkezini sarsan organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında, İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nden dikkat çeken bir karar çıktı.

Son aylarda Peker’in, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birkaç kez telefon görüşmesi yaptığı iddiaları gündeme gelmiş, bu görüşmeler sonrasında kamuoyunda Peker’e "Türkiye’ye dönüş kapısının" aralanabileceği tartışmaları başlamıştı.

Sosyal Medya Paylaşımı Tartışmaları Alevlendirdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in sosyal medya hesabından yaptığı, Peker’e ait bir videoya “Her şeyin bir vakti var… Selam olsun vakt-i merhunu bekleyene… Allah bes baki heves.” notunu eklemesiyle söz konusu söylentiler daha da güçlenmişti. Bu gelişmelerin ardından yargı cephesinden Peker hakkında kritik bir karar alındı.

İmamoğlu'nun Diplomasını İhbar Eden Kişi Konuştu İmamoğlu'nun Diplomasını İhbar Eden Kişi Konuştu

Mahkeme "Kırmızı Bülten" Talebini Reddetti

Gazeteci Alican Uludağ’ın aktardığı bilgilere göre, İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi, 16 Mayıs’ta yapılan duruşmada Sedat Peker’in kırmızı bültenin kaldırılması yönündeki talebini geri çevirdi. Duruşmanın 28 Kasım’a ertelendiği bildirildi. Böylece hakkında 194 ülkeyi kapsayan uluslararası yakalama kararı bulunan Peker’in Türkiye’ye dönüşünün önü de hukuki olarak kapatılmış oldu.

Kaynak: Haber Merkezi