Terör girişimleri fiziksel etkilenmenin yanı sıra insanları ruhsal açıdan çok etkiliyor. İnsanın en temel ihtiyaçlarından birini “GÜVEN” duygusunu zedeliyor, tehdit ediyor. Her gün ya da sık sık “güvende miyim? Ya başıma gelirse? Sevdiklerim etkilenirse, ölürse? “ Gibi sorular, düşünceler artıyor. Bu endişeli düşünceler hayat kalitesini düşürürken, ruhsal rahatsızlıklara zemin hazırlama açısından risk oluşturuyor. Ruhsal rahatsızlıkları var olan insanların rahatsızlık şiddetini artırıyor.

Bu haberlere, görüntülere maruz kalmak ciddi anlamda toplum psikolojisini zedeliyor. Travmatik etki yaratıyor. Ruh sağlığı uzmanına başvuran kişilere baktığımız zaman, travma sonrası stres görüyoruz. Uykuya dalmakta zorluk, uyku bölünmeleri, iştah değişikleri, gerginlik, tahammülsüzlük, stres, öfke, mutsuzluk, karamsarlık, iletişim problemleri  gözlemliyoruz.

Her an kötü bir şey olur mu? Düşüncesi, duygular kaygı bozukluğu yaratıyor. Ölüm korkusu, kaybetme korkusu başlıyor ve her şeyi, kişiyi etkiliyor.

İnsanlara şiddet haberlerine fazla bakmamayı, okumamayı öneriyoruz. Medya ,haberler, şiddeti tarif etmemeli. Görüntü, video etkiliyor insan psikolojisini. Yaşananları yaşanmamış gibi davranmak ya da kaçmak değil ama detaylı maruz kalmak psikolojiyi etkiliyor.

Saldırıdan, patlamadan fazla etkilenen, yukarıda yazılan psikolojik belirtileri yaşayan kişilerin psikolojik destek alması gerekir.