-Ne zamandır Berberlik yapıyorsunuz?
İlkokul 5. Sınıftan bu yana berberlik yapıyorum.

-Gelen müşterilerinizin kan grubunu alma sebebiniz nedir?
Gelen misafirlerimizin ise kan grubunu 14 seneye yakın not ediyorum. Şuan 500’e yakın kişinin kan grubunu not etmişimdir. Bu işe başlama nedenim bir arkadaşın, iş yerime uğrayarak kan istemesidir. O zaman 3 misafirimin kan grubu uyuyordu. Bende bunu not defterine kaydederek bunları iletmek istedim. Bir insana yardımım dokunması çok hoşuma gitti. O gündür bu gündür, misafirlerimin kan guruplarını ve telefon numaralarını not ediyorumdur.

-Bu düşünceye nasıl sahip oldunuz?
14 sene öncesinden kan bankası diye bir şey yoktu. İnsanlar kendi bünyesinde Kızılay Kan Merkezimiz vardı. Onun haricinde kan bulabileceği hiçbir yer yoktu. Biz böyle bir işe girişirken ihtiyaçlar ve talepler çok arttı. Onun hazını ve mutluluğu yaşıyoruz şimdi.

-Müşterilerinizin bu düşünceye bakış açısı nasıl?
Hep si seve, seve destek oldular. İyi ki bu işe başvurdunuz diyorlar. Baya bir ilgi odağı olduk bu konuda…

- Son olarak söylemek isteğiniz bir şey var mı?
İnsanları sevelim, dürüst olalım. Mutluluğu uzaklarda aramaya gerek yok, ekonomiyle maddiyatla insan mutlu olmaz. Birbirlerine yardımcı olmak varken, birbirine dürüst olmak varken. En azından insanlar bir şeyler yapabilme telaşına girmesi lazım. Pineklemek yerine çevresine bakmalı bir şeyler yapmalıdır insan. (Salih Özdemir)

Editör: Haber Merkezi