Türkiye’nin önde gelen tekstil üretim merkezlerinden Gaziantep’te faaliyet gösteren bebek ve çocuk giyim üreticileri, dış pazarlardaki paylarını artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Gaziantepli firmaların bu kapsamda yeni adresi, anne, bebek ve çocuk ürünleri sektörünün önemli uluslararası organizasyonlarından CBME Türkiye Fuarı olacak. İstanbul Fuar Merkezi’nde 11-13 Kasım tarihlerinde düzenlenecek organizasyon; farklı ülkelerden satın almacıları, distribütörleri, perakende zincirlerini ve sektör profesyonellerini aynı çatı altında buluşturacak.

Gaziantepli Firmalar Yeni Pazarların Peşinde
CBME Türkiye, katılımcı firmalara ürünlerini uluslararası sektör temsilcilerine tanıtmanın yanı sıra yeni ticari bağlantılar kurma ve farklı ihracat pazarlarına ulaşma imkânı sunuyor. Özellikle bebek ve çocuk tekstili alanında faaliyet gösteren Gaziantepli üreticiler de kentin güçlü üretim altyapısı ve geniş ürün çeşitliliğini yeni pazarlara taşımayı hedefliyor. Firmalar, fuarda kurulacak bağlantılarla ihracat odaklı büyümelerini desteklemeyi amaçlıyor.
Dinçer Gaziantep’in Üretim Gücüne Dikkat Çekti

CBME Türkiye Fuar Direktörü Hatice Dinçer, Gaziantep’in tekstil sektöründeki konumuna ve kentteki üreticilerin sahip olduğu potansiyele dikkat çekti. Dinçer, “Antep, üretim gücü ve girişimci yapısıyla Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden biri. Özellikle bebek ve çocuk giyimi alanında faaliyet gösteren üreticiler, değişen taleplere hızlı yanıt verebilecek kapasiteye sahip. Bebek ve çocuk giyimine yönelik ihtiyaç ve ilgi devam ederken, Gaziantepli üreticilerin uluslararası pazarlardaki potansiyelinin de güçlü olduğunu görüyoruz” dedi.

Yeni İhracat Bağlantıları İçin Fırsat
Fuarın yalnızca ürünlerin sergilendiği bir organizasyon olmadığını belirten Dinçer, CBME Türkiye’nin firmaların yeni ihracat fırsatlarına ulaşması ve kalıcı ticari bağlantılar oluşturması açısından da önemli bir buluşma noktası olduğunu vurguladı.





