Şehitkamil Belediyesi, tarihi mirası kültürel etkinliklerle yaşatmaya devam ediyor. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ev sahipliğinde, Dülük Antik Kenti'nin büyüleyici atmosferinde gerçekleştirilen Rubato konseri, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Tarihi Değerlere Yerinde İnceleme

Geceye, Başkan Umut Yılmaz’ın davetlisi olarak KKTC eski Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katıldı. Konser öncesinde tarihi alanı gezen Yılmaz ve Tatar, Dülük’ün kültürel zenginliği üzerine değerlendirmelerde bulundu. Başkan Yılmaz, Dülük’ün sadece Gaziantep için değil, bölge için kritik bir miras olduğunu vurgulayarak, bu değerleri sosyal yaşamla buluşturmaya devam edeceklerini belirtti.

Dülük’te Rubato İle Unutulmaz Gece (2)

Gaziantep’te Türk Kara Kuvvetleri’nin 2235. Yıl Dönümü
Gaziantep’te Türk Kara Kuvvetleri’nin 2235. Yıl Dönümü
İçeriği Görüntüle

"Kıbrıs Bizim İçin Çok Kıymetli"

KKTC eski Cumhurbaşkanı Tatar'ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yılmaz, "Kıbrıs bizim için sadece bir ada değil; ana vatan Türkiye, her zaman Kıbrıs’ın yanındadır" dedi. Ersin Tatar ise gördüğü misafirperverlik karşısında, "Bu heyecanı Kıbrıs'ta bile görmedim" ifadelerini kullanarak, Gaziantep'te bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Antik Kentte Nikah Sürprizi

Antik Taş Ocağı’nda sahne alan Rubato, sevilen eserleriyle katılımcılara duygusal ve coşkulu anlar yaşattı. Gecenin en özel anlarından biri ise konser sonrasında gerçekleşti. Başkan Umut Yılmaz, antik kentin tarihi dokusu eşliğinde genç bir çiftin nikahını kıyarak mutluluklarına ortak oldu. Asırlık taşlar arasında gerçekleşen nikah töreni, etkinliğe unutulmaz bir final kazandırdı.

Kaynak: İHA