AKP Grup Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, “Yarın DEM Parti heyetini kabul edeceğim. Terörsüz Türkiye hedefi irademizi teyit edeceğiz” ifadeleriyle görüşmenin yarın yapılacağını duyurdu.

DEM Parti heyeti ile yapılacak olası bir buluşma, bir süredir siyasi kulislerin gündemindeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla bu belirsizlik sona ermiş oldu.

Öte yandan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a yaptığı “PKK’ya silah bıraktır” çağrısı sonrası, İmralı’dan gelen açıklamalar ve PKK kanadından gelen yeşil ışık dikkat çekmişti.

DEM Parti’nin İmralı heyeti, Meclis’te AKP ve MHP başta olmak üzere farklı siyasi partilerle temas kurarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelip gelmeyecekleri merak ediliyordu.

EGM Özel Güvenlik Görevlisi Sınav Sonuçları Açıklandı mı, Nasıl Sorgulanır? EGM Özel Güvenlik Görevlisi Sınav Sonuçları Açıklandı mı, Nasıl Sorgulanır?

Daha önce AKP Grup Toplantısı çıkışında görüşmeye açık olduğunu belirten Erdoğan, bu temasın Ramazan Bayramı sonrası gerçekleşebileceğini işaret etmişti.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da, söz konusu görüşmenin bu hafta içinde yapılmasının planlandığını ve bu görüşmeden bir adım beklediklerini dile getirmişti.

Kaynak: Haber Merkezi