Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun açıkladığı 10 bin sosyal konut müjdesini hatırlatan Tayyar, “Gaziantep Büyükşehir ve Şahinbey Belediyesi 10’ar bin sosyal konut projesi başlattı. Şehitkamil Belediyesi de hazırlık yapıyor, muhtemelen 10 bin konutluk projeyle başlangıç yapar. Projeyle dar ve sabit gelirlilerin konut ihtiyacı karşılanırken, fahiş kiraların önüne geçilmesi planlanıyor.” dedi.
“Diğer İllerde Göremeyeceğimiz Rekabet”
Gaziantep’te belediyelerin sosyal konut projelerini değerlendiren AK Parti eski MKYK Üyesi ve eski Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, “Diğer illerde pek göremeyeceğimiz belediyeler arasında tatlı bir rekabet var, bir yerde hayırda yarış. Gaziantep Büyükşehir ve Şahinbey Belediyesi 10’ar bin sosyal konut projesi başlattı. Şehitkamil Belediyesi de hazırlık yapıyor, muhtemelen 10 bin konutluk projeyle başlangıç yapar. Ödeme şartları hayli avantajlı, belediyelerin sayfalarında var. Ayrıca Büyükşehir ile OSB yönetimi anlaştı, sanayi bölgesinde de işçiler için 15 bin konut projesi tasarlanıyor. Toplamda 45 bin yeni konut, kademeli olarak yapılacak. Projeyle dar ve sabit gelirlilerin konut ihtiyacı karşılanırken, fahiş kiraların önüne geçilmesi planlanıyor” diye konuştu.
“Hakkını Teslim Edelim”
Çevre Bakanlığı’nın deprem sonrası başlattığı çalışmalara değinen Tayyar, “Hakkını teslim edelim, Çevre Bakanlığı deprem sonrası rezerv alandakiler dahil 29 bin 837 konut inşasına başladı, 11 bin 197’sinin kuraları çekilerek hak sahiplerine teslim edildi.” ifadelerine yer verdi.
“Konuttaki Antep Modeli”
Belediyelerin üstlendiği sorumluluğun önemini vurgulayan Tayyar, “Hükümetin Çevre Bakanlığı üzerinden geliştirdiği konut projelerine ek olarak, belediyelerin sorumluluk üstlenmesi çok kıymetli. Konuttaki Antep modeli, diğer illere örnek olmalıdır. Tebrikler Fatma Şahin, Mehmet Tahmazoğlu.” şeklinde konuştu.