Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci bileşimi, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Halil Uğur’un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda toplam 64 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Gaziantep Kalesi’ne Atatürk Silüeti Önerisi
Toplantıda dikkat çeken bir diğer gündem konusu ise Gaziantep Kalesi’ne Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silüetinin yeniden yerleştirilmesi talebi oldu.
MHP Meclis Üyesi Cuma Kaymakçı, konuya ilişkin yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“Daha önce Gaziantep Kalesi’nde Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük bir silüeti vardı. MHP grubu olarak bu portreyi eski yerine yeniden yerleştirilmesini istiyoruz.”
Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanvekili Halil Uğur, öneriye destek vererek şunları söyledi:
“Bunun tekrar yapılmasını biz de canı gönülden isteriz. Konuyla yakından ilgileneceğiz.”
CHP grubu da öneriye destek verdi. Grup adına yapılan açıklamada,
“Sayın Başkanım, biz de bu teklife destek veriyoruz. CHP grubu olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silüetini Gaziantep Kalesi’nde yeniden görmek isteriz.” denildi.