SANKO Okulları öğrencileri Zeynep Mihrimah Şahin, Nurdeniz Ocak ve Melek Naz Yüksel, danışman öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırladıkları Eco Ballast projesiyle dünya birincisi olma başarısı gösterdi.

Uzaklaştırma Sistemi Geliştirdi

SANKO Okulları öğrencileri projede; deniz taşımacılığında kullanılan balast suyunun ekosisteme verdiği zararı önlemek amacıyla zararsız (noninvaziv) bir uzaklaştırma sistemi geliştirdi. Gemilerin balast suyu alımı sırasında, deniz canlıları genellikle farkında olmadan tanklara çekilmekte ve bu canlılar farklı bölgelerde ekosistemleri tehdit eden istilacı türlere dönüşebilmektedir.

Çok Yönlü Bir Sistem Tasarladı

Öğrenciler, bu soruna çözüm olarak; ultrasonik ses dalgaları, manyetik alan, yapay akıntı ve yapay zekâ destekli su alım kontrolü gibi yöntemlerle deniz canlılarının zarar görmeden balast suyu alım noktasından uzaklaşmasını sağlayan çok yönlü bir sistem tasarladı. Bu sayede canlılar hem yaşatılmakta hem de biyolojik istilaların önüne geçilmektedir.

Sanko Okullari Öğrenci̇leri̇ Yapay Zekâ Yarişmasinda Dünya Bi̇ri̇nci̇si̇ Oldu 2

Hayatlar bir günlüğüne değişti! Hayatlar bir günlüğüne değişti!

19 Ülkeden 280 Takım Katıldı

SANKO Okulları öğrencileri Zeynep Mihrimah Şahin, Nurdeniz Ocak ve Melek Naz Yüksel, danışman öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırladıkları Eco Ballast projesiyle elde ettikleri Türkiye birinciliği sunucunda Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen dünya finallerine katılma hakkı kazanmışlardı. SANKO Okulları öğrencileri, 19 ülkeden 280 takımın katıldığı dünya finallerinde birincilik kazanarak büyük gurur yaşadı.

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencilerinin elde ettiği üstün başarı ile Gaziantep ve Türkiye’nin adını dünya birinciliğine yazdırmalarından gurur duyduklarını söyledi.

Asyalı, öğrencilerini ve danışman öğretmenlerini kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ