Önümüzdeki dönemde eğitim hayatına merhaba demeye hazırlanan Özel Damla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gaziantep’te ilkler arasında yer almaya aday. Organize Sanayi Bölgesi dışında kurulan İlk Özel Mesleki ve Teknik Lise olan Damla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kurucuları yeni dönemde eğitim hayatına başlayacak olan okullarını gazetemize tanıttı. Okulun Kurucusu Ahmet Kaya, “ Kolej formatında, devlet destekli, ücretsiz ve meslek garantili okulumuzu açmaya hazırlanıyoruz. Öğrencilerimizin mesleki eğitim alırken, kolej formatında 24 kişilik sınıflarda, son teknoloji cihazlarla donatılmış atölyelerimizde, alanında uzman eğitimcilerden teknik bilgileri öğrenmesini ve okulumuzun anlaştığı fabrikalarda staj yaparak mesleklerini pratiğe dökmelerini amaçlıyoruz” dedi.
Uzun yıllar idarecilik yaparak Gaziantep’in eğitimine büyük katkılarda bulunan ve Özel Damla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucusu Ahmet Kaya, kurucu üyeleri Müteahhit Şaban Saygılı, Mustafa Kurt ve en genç kurucu üyeleri Abdulsamet Saygılı ile birlikte Damla Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni açmak için gün sayıyor. Organize Sanayi Bölgesi dışındaki ilk kolej formatındaki devlet destekli özel mesleki ve teknik lise olan Özel Damla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gaziantep sanayicisinin ve esnafının ara eleman sorununa çözüm üretmeyi amaçlıyor. Elektrik ve Elektronik alanında eğitim verecek olan Damla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kurucusu Ahmet Kaya, okula ilişkin gazetemize yaptığı açıklamada, “20 yıla yakın ilçe milli eğitim müdürlüğü görevimin ardından il milli müdürlüğü görevi yürüttüm. Her zaman böyle bir kurum açarak öğrencilere faydalı hizmetlerde bulunmak idealim vardı. Okulumuzu açmak için hazırlıklarımızı tamamlama aşamasındayız. Bu süreçte Valimiz Ali Yerlikaya, İl Milli Eğitim Müdürümüz Cengiz Mete ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizin büyük desteğini gördük. Okulumuzu Gaziantep’e kazandırmak ve şehrin ara eleman sorununu çözebilmek adına canla başla çalışıyoruz. Müfettişlerimizin denetimleri neticesinde okulumuzu eğitim öğretime açacağız. Gayemiz şehrimize hizmet etmek, faydalı olmak“ dedi.
ARA ELEMAN SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
Okullarının Aydınlar Mahallesi’nde yer aldığına ve bu bölgede özel okul sayısının azlığına dikkat çeken Kaya, kolej formatında yüzde yüz devlet destekli ve ücretsiz eğitim veren bir kurum olduklarını belirtti. Kara, Eylül ayında eğitim hayatına başlamayı planladıkları okul için, “Gaziantep sanayi kenti ve sanayicilerimizin en büyük sorunu ara eleman sorunu. Okulumuzun kuruluş amaçlarından en önemlisi; sanayicilerin ara eleman sorununu, meslek sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın meslek sorununu çözmek. Hem nitelikli, hem de fabrikalara ve sektöre uzman ara elemanlar yetiştirmek istiyoruz. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan birçok fabrika ile staj konusunda anlaşmaya vardık. Öğrencilerimiz pratik eğitimleri için bizim belirlediğimiz firmalarda pratik eğitim alabilecekler. Gaziantep’teki meslek liselerimizdeki öğrenci sayıları çok yüksek. Dersliklerde de ders alan öğrenci mevcudu 30 kişiyi aşıyor. Okulumuzu açarak bu yükü hafifletmek istiyoruz. Sınıf mevcudumuz 24 kişiyi aşmayacak. Öğrencilerimizin başarısını sağlamak amacıyla elimizden gelen çabayı göstereceğiz” ifadelerine yer verdi.
BİR ALANDA UZMANLAŞACAKLAR
Okullarında sadece Elektrik- Elektronik bölümü üzerine yoğunlaştıklarını belirten Kaya, “Öğrencilerimizin iş bulabileceği bir mesleği öğrenmelerini istedik. İş alanı çok geniş olan elektrik ve elektronik bölümleri öğrencilerimizin sadece bugününü değil geleceğini de kurtaracak. Atölyelerimizi tek bölüm üzerine kurduk. Pratik eğitim konusunda da fabrikalarımızla ve sanayicilerimizle staj konusunda görüşme sağladık. Öğrencilerimiz staj dönemine geldiğinde hem stajını yapabilecek hem de iş imkanı sağlayabilecek” dedi.
MESLEK LİSESİ MEZUNLARI ÜNİVERSİTEDE AVANTAJLI
Okul Kurucularından Mustafa Kurt, meslek lisesi mezunu öğrencilerin üniversiteye avantajlı gireceklerini belirterek “Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi dışında özel mesleki ve teknik tek liseyiz. Devlet destekli bir okul. Devletimizin meslek liselerinin ara eleman sorununu çözeceği yönünde yaklaşımları var. Türkiye’nin birçok ilinde organize sanayi bölgelerine ara eleman yetiştiren birçok özel meslek lisesi var. Gaziantep’te ilk olarak biz üstlendik. Ara eleman sorununun olması ve devlet desteğinin olması bize bu konuda okul oluşturma fikrini aşıladı” dedi. (TÜLAY CANDAR)