CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Düztepe sakinlerinden gelen şikayetler üzerine sabahın erken saatlerinde Çamlık Parkı’nı ziyaret etti. Meriç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda parkın bakımsızlığına dikkat çekerek, yaşanan sorunun büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Parkta İhmal ve Bakımsızlık Gözler Önünde

Meriç, paylaşımında, “Düztepe Çamlık Parkı’nda sabahın ilk ışıkları, çöp yığınlarını ve harabeye dönmüş yürüyüş yollarını aydınlatıyor. Burası bakımsızlıktan çöplüğe dönmüş; spor aletleri kırık, çimler kurumuş, tuvaletler pislik içinde. Eskiden nefes alınan, huzur bulunan bu park artık girilmek istenmeyen bir yer haline gelmiş. Bu manzara hizmet değil, ihmalin ve sorumsuzluğun utanç verici fotoğrafıdır! Cumhuriyet Halk Partisi olarak, halkımıza reva görülen bu ihmale sessiz kalmayacağız ve mücadelemiz devam edecek!” ifadelerini kullandı.

Meriç (4)

Parkta incelemelerde bulunan Meriç, vatandaşların şikayetlerini dile getirirken, yürüyüş yollarındaki kilit taşlarının ve kurumuş çimlerin kötü durumuna vurgu yaptı. Bir vatandaş ise “Şuraya muhtarlık yaptılar. Bir gün açıldığını görmedik.” diyerek durumu özetledi.

Meriç (8)

Nurdağı’nda Ceviz Üretimi Var mı? Cevizin Verimi Nasıl Artırılır?
Nurdağı’nda Ceviz Üretimi Var mı? Cevizin Verimi Nasıl Artırılır?
İçeriği Görüntüle

Seçim Öncesi Kadınlara Sağlanan İmkanlar Sonrası Kapanmış

Meriç, ayrıca seçim öncesi Avrupa Birliği fonlarıyla finanse edilen ve kadınların çalışması için açılan Yeşil İş ve Girişimcilik Merkezi’nin kapatıldığını belirtti. CHP Milletvekili Meriç, “Buraya 13-14-15 tane bayan aldılar. Seçimden önceydi, biliyor musun? Burada çiçek yetiştirecekler, parklara dikecekler. Seçim bittikten sonra bayanlar da gitti. Kapı da kilitlendi. Burası Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bir yer. Kadınlar için Yeşil İş ve Girişimcilik Merkezi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi. Kadın emeğini değerlendirme vakfıymış. Seçimden önce buraya 15 tane kadın almışlar çalışması için ama bir ay çalışmış ondan sonra her zaman olduğu gibi seçimden önce ve seçimden sonra farklı bir uygulama. AKP hükümetinin maalesef halkı yanıltma, kandırma politikaları hala devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Meriç (10)

Parkın Yeniden Düzenlenmesi ve Temizliği Talebi

Meriç, parkta bulunan kırık salıncaklara ve tuvaletlerin hijyen koşullarına da dikkat çekerek, “Buranın komple elden geçirilmesi lazım. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızdan mahalle halkının önerme ricası buraya hem çok iyi bir bakım lazım hem de ondan sonra burada tuvaletlerin açık bir şekilde, tertemiz bir şekilde kullandırılması lazım. Şu pislikleri görüyorsunuz. Yani sabahleyin vatandaşın gelip spor yapacağını bildiğiniz halde burada bir tane görevli yok. Her taraf pislik içerisinde, çöp içerisinde.” ifadelerini kullandı.

Meriç (9)

Yaşanan bu durum, Düztepe sakinlerinin parkı kullanamaması ve bölgenin sosyal yaşam alanı ihtiyacının karşılanamaması nedeniyle büyük tepki topluyor. Melih Meriç, sorunun çözümü için kararlı bir mücadele yürüteceklerini belirtti.

Kaynak: Tülay Kara