Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde milyonlarca veliyi ilgilendiren kritik bir adımı hayata geçiriyor. Bakan Yusuf Tekin'in talimatıyla başlatılan uygulamayla birlikte, çocukların gelişim sürecinde ailelerin de sürece aktif katılımı sağlanacak.
81 İl Müdürüne Titizlik Talimatı
Bakan Yusuf Tekin, Şırnak'ta 81 ilin milli eğitim müdürüyle gerçekleştirdiği toplantıda yeni dönemin yol haritasını açıkladı. Çocukların başarısında ev ortamının ve ebeveyn desteğinin kritik bir yere sahip olduğunu vurgulayan Tekin, 'Aile Okulu' ve 'Ebeveyn Okulu' projelerinin tüm okullarda birincil ve zorunlu uygulama olacağını ifade etti.
Yeni Dönem Ne Zaman Başlıyor?
2026-2027 eğitim öğretim yılı anaokulu ve 1. sınıf öğrencileri için 7 Eylül'de, diğer tüm kademeler için ise 14 Eylül'de başlayacak. Yeni dönemle birlikte okul yönetimleri, velileri eğitim sürecine doğrudan entegre etmek ve ev-okul bağını güçlendirmek adına yoğun bir çalışma yürütecek.




