Günümüz Türk Çocuk Edebiyatı'nın en önemli isimlerinden biri olan usta yazar Melih Tuğtağ, serinin bu kitabında çocuk okurun çok ilgisini çeken bir konuyu, Süper Kahramanlar temasını ele alıyor. Bir gün Sessiz Sakin'in öğrenim gördüğü okula, "Süper Kahraman Hikâye Yarışması" başlığı altında ödüllü bir yarışmanın duyurusu gelir; işte bu duyurudan sonra ilginç ve oldukça komik bir macera başlar. Yarışma sonucunda Sessiz Sakin, Cafer ve Taşkın ödülü kazanarak Hollywood'a giderler, Süper Kahramanlar'ı yakından görme ve tanıma imkânına sahip olurlar. Bu Hollywood serüveninin sonunda Sessiz Sakin ve arkadaşları, Süper Kahramanlar'ın aslında çok da "süper" olmadıklarını görerek büyük bir hayal kırıklığına uğrarlar; ama böylece gerçekleri de öğrenmiş olurlar.

   Kitabın alt metninde yer alan Anti-Amerikan söylem ve popüler kültür karşıtı tavır ve duruş dikkatli bir okuyucunun gözünden kaçmıyor. Bilgisayar ortamında ve çoğu yeşil perde tekniğiyle çekilen Süper Kahraman filmleri, dünyanın tek süper gücünün Amerika olduğu algısını geniş kitlelere empoze etmek için Amerika tarafından kullanılan argümanlardan biridir. Sinema sanatını kendi politik ve ideolojik çıkarlarına alet eden ABD, küresel güçlerle beraber ana akım sinema sektörünü domine eden ve artık söyleyecek hiçbir sözü kalmayan Hollywood film endüstrisini sürekli finanse eder ve reel hayatın somut gerçekleriyle örtüşmeyen bazı Süper Kahraman karakterleri meydana getirerek, dünya halkları üzerinde geniş ve etkili bir algı operasyonu yaratır. Bu Süper Kahramanlar, tıpkı Amerika gibi evreni kurtarır, sözüm ona dünyaya barış ve huzur getirir. (?) Cinsellik ve şiddet içerikli sahnelerin ve argo söylemlerin yer aldığı, yoğun bir şekilde subliminal mesajların verildiği bu film ve kitaplar çocuklar ve gençler üzerinde çok olumsuz sonuçlara yol açmaktadır. Yazar kitabında bu sorunlara çok ince bir dokunuş yapıyor, sadece çocukların ve gençlerin değil; özellikle ebeveynlerin, öğretmenlerin ve bilinç sahibi olan her yurttaşın bu konular üzerinde düşünmesini ve sorgulama yapmasını öneriyor.

   Melih Tuğtağ, adı geçen kitapta oldukça ironik ve zekice bir üslûp kullanıyor ve Süper Kahramanlar'la ilgili olarak "Koca koca şehirlerde çekildiğini zannettiğimiz filmler, aslında küçücük odalarda çekiliyor." (s. 91) "Bizim süper kahraman güçleri dediğimiz şeyler, sinema numaralarından ve bilgisayar hilelerinden ibaret şeylermiş meğer." (s. 94) cümlelerini kullanarak gerçekleri gün yüzüne çıkarıyor.

   Asıl Süper Kahramanlar, Marvel'in Sinematik Evreni'nde değil bizim şanlı ve köklü tarihimizde ve hatta yanı başımızdadır. Gerçek Süper Kahramanlar Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, 15 Temmuz direnişinde yani bizzat hayatın içinde aranmalıdır. Asıl Süper Kahraman, almış olduğu asgari ücretle çocuklarını tek başına okutmak için çırpınıp didinen bir annedir, çocuğunun üniversite masraflarını karşılamak için ek iş yapmak zorunda kalan bir babadır. Asıl Süper Kahraman ailesine yük olmamak ve okul masraflarını karşılamak için çalışan, kendi ayakları üzerinde durmaya ve hayata tutunmaya çalışan bir gençtir. Bakmasını bilenler için en başta annemiz, babamız, kardeşlerimiz kısaca çevremizdeki herkes gerçek bir Süper Kahraman'dır.

   Yazar Melih Tuğtağ'ın, Türk Çocuk Edebiyatı'na armağan ettiği ve her kitaplıkta kesinlikle bulunması gereken Sessiz Sakin Serisi, başta Saftirik olmak üzere, popüler kültürün çocuklara dayatmış olduğu bazı seri kitaplara olan rağbete son vermiştir ve analiz bir hakkın teslim edilmesi açısından mutlaka dile getirilmelidir.

   Sessiz Sakin'in Gürültülü Maceraları & Bu Nasıl Süper Kahraman? - 6 her kitaplıkta bulunması gereken çok özel bir kitap.

   İyi okumalar dileğiyle...