Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın partisinden istifası sonrası başlayan parti içi tartışmalar ve istifalar devam ediyor. Şehitkamil Meclis toplantısında grup kararı dışında Belediye Başkanı Umut Yılmaz lehine oy kullanan meclis üyesi Kadir Yemişen, CHP İl yönetimi tarafından yapılan toplantı ile ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Akabinde Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Kadir Yemişen, partisinden istifa ettiğini duyurmuştu. Şehitkamil Belediye başkanı umut Yılmaz’ın AK Parti’ye geçmesi beklenirken Yemişen’in de AK Parti’ye geçip geçmeyeceği merak konusu oldu.Konuyla ilgili basın açıklaması yayınlayan Şehitkamil Bağımsız Meclis Üyesi Kadir Yemişen, başka bir partiye geçmesinin söz konusu olamayacağını belirtti. Yemişen, “Bulduğum ilk fırsatta partime dönerek, ‘ehliyet’ ve ‘emanet’ anlayışını merkezine alan, parti içi demokrasi, kliklerle ve siyaset tröstleriyle mücadele kararlılığımı azimle sürdüreceğim.” dedi.
Disiplin Süreci İstifaya Sürükledi
Sürecin, kişisel hesapların ve dar kadro siyasetinin etkisiyle ilerlediğini dile getiren Yemişen, “Beni disipline sevk edenlerin tutumunu, ne partimizin köklü ilkeleriyle ne de demokratik değerlerle bağdaştırmak mümkündür. Bu süreç, kişisel hesapların ve dar kadro siyasetinin gölgesinde ilerlemiştir. Nitekim daha önceki grup kararına uymama kararlarında sergilenen tutum da ortadadır. Ancak benim derdim, kişisel kavgalar değil; halkın yararına olacak çalışmaları hayata geçirmektir. Benim için siyasetin merkezinde her zaman halkın iradesi, adaletin tesisi ve şeffaf yönetim olmuştur. Bu ilkeler, bir rozetin sınırlarıyla ölçülemeyecek kadar değerlidir.” İfadelerine yer verdi.
Siyasi Duruşumdan Taviz Vermedim
Siyasi duruşunun net olduğunu belirten Yemişen, “Cumhuriyet Halk Partisi’nden ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmiş olmam, siyaset yolculuğumun doğruluk ve kararlılık çizgisinden sapacağı anlamına gelmiyor.Partimden istifa etmek zorunda kaldığım 16 Temmuz 2025 tarihinden itibaren, bağımsız bir belediye meclis üyesi olarak hem ilçemiz hem şehrimiz için çalışmaya aynı azim ve kararlılıkla devam ediyorum. Her zaman olduğu gibi; kararlarımı, halkımızın ihtiyaçlarını ve vicdanın sesini esas alarak alacağım. Benim için siyaset, makam veya mevki hesabı değil, halkın güvenini ve desteğini hak etmek demektir. Bu nedenle herhangi bir partiye geçme niyetim yoktur. Bağımsız bir şekilde, halkımızın hakkını ve çıkarlarını savunmayı sürdüreceğim.” şeklinde konuştu.
Sonuna Kadar Mücadele Edeceğim
Mücadelesinin devam edeceğini belirten Yemişen, “Bulduğum ilk fırsatta partime dönerek, ‘ehliyet’ ve ‘emanet’ anlayışını merkezine alan, parti içi demokrasi, kliklerle ve siyaset tröstleriyle mücadele kararlılığımı azimle sürdüreceğim. Çünkü inanıyorum ki; siyaset, dürüst insanların elinde yükselir, halkın vicdanıyla beslenir. Makamlar geçicidir; halkın güveni ve vicdanı ise kalıcıdır.” diye konuştu.