BAKAN KOCA: BU ŞEHİRLERDEN BİRİNDEYSENİZ ÖNCESİNE GÖRE DAHA AZ GÜVENDESİNİZ

VALİ GÜL: MASKE VE MESAFEYE DİKKAT ETMEDEN SALGINDAN KORUNAMAYIZ

Ülke genelinde kısıtlamaların kaldırılması ve insanların aşı olması sonucu, genel olarak bir rahatlık ortamı yaratıyor. Özellikle çarşı pazarlarda insanların rahat davranıp maske mesafe ve hijyen kurallarını ihlal ettiği için vaka sayıları gün geçtikçe artıyor. Vaka sayılarının arttığı illerden biri de Gaziantep.

Son bir aydır vaka sayıları artması akıllara dördüncü dalgayı getiriyor. Ülke genelinde kısıtlamaların kaldırılması ve insanların aşı olması genel olarak bir rahatlık ortamı yaratmış durumda. Özellikle çarşı pazarlarda insanların rahat davranıp maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmediği için vaka sayılarında artış yaşanıyor.

“Daha Az Güvendeyiz”

Ağustos ayının ikinci çeyreğinde en çok vaka sayılarının arttığı illeri açıklayan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, uyarılarda bulundu. Bakan Koca yaptığı açıklamada, riskli illerin içinde Gaziantep de var. Koca, “Bayburt, Gümüşhane, Kayseri, Gaziantep, Kilis, Bolu, Hakkâri, Nevşehir, Sinop ve Kars şehirlerinden birindeyseniz dikkatli olun. Çünkü bu şehirler, 14-20 Ağustos arasında vaka sayıları bir önceki haftaya göre en çok artan 10 illerimiz. Bu şehirlerden birindeyseniz öncesine göre daha az güvendesiniz. Çözüm belli.” Mesajını vererek vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

Dikkatli Olalım!

Bakan Koca’nın açıklamasına göre vaka sayılarının en çok arttığı illerden biri de Gaziantep. Bakan Koca’nın açıklamalarından sonra Gaziantep Valisi Davut Gül de Gaziantep’teki vatandaşları uyararak kurallara uymaları gerektiğini belirtti. Vali Gül’ün yaptığı açıklamada, “Maske ve mesafeye dikkat etmeden salgından korunamayız. Halen aşı olmamış yüzbinlerce hemşerimiz var. Aşı olanların da tedbiri elde bırakmamaları gerekmektedir. Bu hastalıktan korunmanın şimdilik başka yolu yok. Her gün genç ve yaşlı birçok insan hayatını kaybediyor” dedi. (MERVAN SAK)

Editör: Haber Merkezi