Ak Parti’de tüm gözler belediye başkan adaylarının kimler olacağına çevrilmiş durumda. Kulislerde Büyükşehir için Fatma Şahin’in kesinleştiği ve 15 Aralık’ta adının açıklanacağı konuşulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fatma Şahin ile son görüşmesinde “İlçeleri de en kısa zamanda halledelim” dediği ve önümüzde hafta başına görüşme planlandığı öğrenildi. Şahinbey ve Şehitkamil’in bu nedenle durumu netlik kazanmazken, Nizip, İslahiye, Araban ve Yavuzeli belediye başkanları görevlerine devam edecekler. İttifak kapsamında Nurdağı MHP’ye, Karkamış’ta Ak Parti’yi geçiyor.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi partilerde aday belirleme süreci son hız devam ediyor. Adaylık çalışmalarında en yoğun parti ise Ak Parti.

Fatma Şahin Tamam

2 dönemdir Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Fama Şahin, 2024 seçimleri için de Gaziantep’ten görevine devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, daha önceki seçimlerde olduğu gibi, kampanya döneminde Fatma Şahin’i yine parti vitrininde değerlendireceği ve en önemli rol modellerden birisi olarak kullanacağı ifade ediliyor. Erdoğan’ın, Fatma Şahin ile yaptığı son görüşmede, seçim çalışmalarına başlaması yönünde talimat verdiği öğrenildi. Görüşmede Erdoğan’ın Şahin’e “En kısa zamanda ilçeleri de halledelim” dediği belirtiliyor.

Salı Günü Görüşülecek

Edinilen bilgeye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki hafta salı günü Fatma Şahin’i kabul edecek. Şahinbey ve Şehitkamil’de kimlerin aday olacağı hususunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fatma Şahin’in yapacağı görüşme belirleyici etken olacak. 3 dönem kuralının istisnasız uygulanması durumunda her iki ilçede de yeni başkan adayları belirlenecek. Bu bağlamda sadece başvuru yapan isimler değil, başvuru yapmayan bazı isimlerinde değerlendirmeye alınacağı söyleniyor.

Nizip-İslahiye-Araban-Yavuzeli Devam Ediyor

Metropol ilçelerle ilgili belirsizliğin sürdüğü Ak Parti’de, kırsal ilçeler ise büyük oranda belirlenmiş durumda. Nizip’te Mehmet Sarı - Hacı Fevzi Akdoğan arasında gidip gelen adaylık, Akdoğan’ın başvuru yapmaması ile birlikte Sarı’da kaldı. Daha önce adaylık konusunda bazı tereddütleri olan Sarı’nın da yeniden adaylık kararını verdiği öğrenildi. Ak Parti, İslahiye’de Kemal Vural, Yavuzeli’nde Kemal Sakaroğlu, Araban’da ise Hasan Doğru ile yola devam etmeyi planlıyor.

Nurdağı MHP’ye Karkamış Ak Parti’ye

Cumhur İttifakı kapsamında geçen seçimde Oğuzeli ve Karkamış MHP’ye bırakılırken, MHP’nin bu seçimde Oğuzeli’nin yanı sıra Araban ve Nurdağı’nı istediği öğrenildi. İttifak komisyonu görüşmelerinde, Nurdağı’nın MHP’ye bırakılmasına kesin gözüyle bakılırken, Araban’ın durumu ise netleşmedi. Buna karşılık Karkamış ise Ak Parti’ye bırakılıyor. Ak Parti’nin Karkamış için düşündüğü aday eski belediye başkanı Nuh Kocaaslan.