Ihlamur ağaçları genellikle ılıman iklime sahip bölgelerde yetişir. Ihlamur çayı bu bitkinin kurutulmuş yaprak ve çiçeklerinden elde edilir. Ihlamur ağacı çayı sıcak veya soğuk olarak içilebilir. Sizlere önerdiğimiz bu ıhlamur tarifi, etkisini iki katına çıkaracak ve hızlı iyileşmenize katkı sağlayacak…


Soğuk algınlığına karşı doğal tarifler

Bir tencereye 6 bardak su ekleyip 10 adet kuşburnu, 8 adet kuru kayısı ve 1 çay bardağı kuru üzümü kaynatın. Daha sonra ocağı kapatıp 1 tutam ıhlamur, 1 çubuk tarçın ve 3 adet karanfili ekleyip kapağını kapatın. Soğumaya bırakın ve içirin.

Bu tarifi gece yatmadan önce tüketin. Yakında soğuk algınlığı semptomlarında azalma olduğunu fark edeceksiniz. Ancak etkili olabilmesi için her gün yapılması ve tüketilmesi tavsiye edilir.

ıhlamurun faydaları


Ihlamur bitkisi çeşitli vitamin ve mineralleri içerir. A vitamini, B6 vitamini, C vitamini, P vitamini, kalsiyum ve manganez içerir. Lyndon'ın diğer tüm faydaları ise şöyle…

bağışıklık sistemini güçlendirmek

Ihlamur; bağışıklık sistemini güçlendirerek grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların önlenmesine yardımcı olur. Öksürük, bronşit, migren, romatizma, uykusuzluk ve diğer sorunların giderilmesinde rol oynar.

sakinleştirici bir etkisi var


Ihlamur çiçeği çayı sakinleştirici özelliğe sahiptir ve bu nedenle stres ve panik bozukluğu sorunlarının giderilmesinde ve kaygının azaltılmasında faydalıdır. Ihlamur çayı içmek ruh hali değişikliklerini düzenlemeye yardımcı olabilir. Sıcak bir fincan ıhlamur çayı içmek zihninizin ve vücudunuzun rahatlamasına yardımcı olabilir.

sindirime iyi gelir

Ihlamur ağacı çayı sindirim sistemini destekler. Bir bardak ıhlamur çayı içilirse mide bulantısı, şişkinlik ve kabızlık sorunları giderilebilir.

Ihlamur ağacı çayı antioksidan özelliklere sahiptir. Kaempferol ve quercetin adı verilen bileşikleri içerir. Bu sayede güneş hasarı veya yaşlanma nedeniyle oluşan serbest radikallerle savaşır.

Toksinleri vücuttan uzaklaştırın


Ihlamur ağacının içerdiği bileşikler; terlemeyi destekleyerek toksinlerin, suyun ve tuzun vücuttan atılmasına yardımcı olur.

Ihlamur ağacı çayı ateşi düşürmeye yardımcı olur. Anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğundan grip ve soğuk algınlığına karşı bağışıklığı güçlendirebilir. Bu boğaz ağrısına iyi gelebilir.

Uykuya dalmayı kolaylaştırın

Ihlamur çayı içmek rahatlatıcı olabilir. Bu sayede yatmadan 1 saat önce ıhlamur çayı içerek rahatlıkla uykuya dalabilirsiniz.

Kuru öksürüğü giderin...

Ihlamur, soğuk havalarda sık görülen grip ve soğuk algınlığına iyi geldiği gibi kuru öksürüğe de iyi gelir. Bunun için ballı ıhlamur hazırlayabilirsiniz, bu karışım kuru öksürüğü yok edecek, boğazı yumuşatacak ve balgamı çözecektir. Ballı ıhlamur; vücudun direncinin artmasına da yardımcı olur.

Kalp için iyi

Ihlamur çayının sakinleştirici özelliği, stresli anlarda tansiyonun yükselmesini önlemede etkilidir. Yüksek tansiyona iyi gelerek kalp hastalıklarını önler, kan damarlarında oluşabilecek iltihapları önler ve kalp krizi riskini azaltır.

Doğal öksürük ilacı! Bodhi ağacında yemek bağışıklığı güçlendirebilir...

Ihlamur çayında bulunan bir bileşik; kas gerginliğini giderebilir ve kan dolaşımını etkili bir şekilde hızlandırabilir.

Ihlamur çayı nasıl hazırlanır?

Ihlamur çayı hazırlamak için öncelikle 1 bardak suyu kaynatın. Su kaynayınca karışımın üzerine 1 çay kaşığı kurutulmuş ıhlamur çiçeği ve yapraklarını dökün ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. 10 dakika bittikten sonra ıhlamur çayını içebilirsiniz.

Uyarı: Hassasiyeti ve alerjisi olan kişilerin tüketmeden önce hekime danışması tavsiye edilir. Aşırı tüketimi sağlık sorunlarına yol açabileceğinden tüketmeden önce doktora danışmanız tavsiye edilir.