Katkı maddeli kahve, asitli içecekler, meyve suları... bunların hepsi bağışıklık sisteminize zarar verebilir. Özellikle tatlı kahve insülin direncini artırabilir ve diyabeti tetikleyebilir. Detaylar burada...

Buzlu Latte

Pek çok uzman günümüzün en popüler içeceklerinden biri olan buzlu latte'nin sağlığınıza zararlı olduğuna inanıyor. Buzlu lattelerdeki yüksek şeker içeriği, kahve içeceklerini oluşturan ana bileşenlerden biridir. Bazı buzlu lattelerde bir kutu koladan daha fazla şeker bulunur.

Frappuccino


Bilim insanları, Frappuccino ve diğer tatlı kahvelerin tatlı yağlardan oluştuğunu ve bu nedenle insan sağlığı açısından ciddi risk oluşturduğunu söylüyor. Bu içecek şurup, krema gibi doymuş yağlardan oluşuyor ve bu da insülin hormonunun artmasına ve vücutta aşırı yağ depolanmasına yol açabiliyor.

Meyve suyu


Bitmiş meyve sularındaki şeker ve katkı maddesi içeriği sağlık açısından risk oluşturabilir. Uzmanlar şeker dahil hiçbir katkı maddesi içermeyen meyve sularının tercih edilmesi gerektiğini söylüyor.

buzlu çay


Buzlu çaydaki yüksek şeker içeriği onu sağlığa zararlı içecekler kategorisine sokar. Uzmanlar, bu şekerli içeceklerin aşırı tüketiminin metabolik sendromun ve tip 2 diyabetin ilerlemesine katkıda bulunabileceğini söylüyor.

tatlı kokteyli

Tatlı kokteyllerin içerdiği alkol ve fruktoz şurubu ciddi karaciğer hastalığına neden olabilir. Uzmanlar, bu içeceklerin karaciğerin toksinleri filtreleme yeteneğini bozduğunu ve fruktozun glikoza dönüşmesini önlediğini söylüyor. Bu durumun karaciğerin detoksifikasyon yeteneğini kaybetmesine, vücutta yağ depolamasına ve karaciğer yağlanmasının gelişmesine neden olabileceği vurgulanmalıdır.

enerji içeceği

Enerji içecekleri sıklıkla spor ve egzersiz sırasında tüketilmekte ve vücuda faydalı tüketim ürünleri olarak pazarlanmaktadır. Ancak uzmanlara göre sağlığa en zararlı içeceklerden biridir. Aşırı kafein ve uyarıcılara bağlı olarak yüksek tansiyon, stres ve uyku sorunları ortaya çıkabilir.

Ayrıca mide bulantısı ve baş ağrısı gibi yaygın yan etkilere de neden olabilir. Ayrıca enerji içecekleri bağırsak ve beyin sağlığı açısından risk oluşturan yapay tatlandırıcılar da içeriyor.

soda içecekleri

Hepimizin bildiği gibi gazlı içecekler insan sağlığına son derece zararlıdır. Yüksek kalori ve şeker içerikleri nedeniyle insülin direncini artırabilir ve kalp-damar hastalıklarına yol açabilirler.