Zencefil çayı, kuru olarak içilebilen veya sıcak suyla demlenebilen taze bir çaydır. Zencefil çayı, acı ve hafif baharatlı tadıyla diğer çaylardan biraz farklıdır ve birçok faydası vardır.

Zencefil çayı kış aylarının vazgeçilmez içeceğidir.Soğuk algınlığını önlemede büyük faydaları vardır. Taze zencefil çayı solunum sistemini koruyabilir ve nefes alma zorluklarını azaltabilir. Ayrıca grip enfeksiyonlarının neden olduğu boğaz ağrılarının hafifletilmesine de yardımcı olur.

Zencefil çayı, soğuk havaların başlamasıyla artan ve bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla artan hastalıklar için tedavi kaynağıdır. İçeriğindeki C vitamini ve güçlü antibakteriyel özelliği sayesinde vücudu hastalıklardan korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Mide probleminiz varsa zencefil çayı sorununuzu çözebilir. Mide bulantısı ve kusma gibi belirtileriniz varsa mide rahatsızlığını gidermek için zencefil çayı içebilirsiniz. Gingerol adı verilen bir fitokimyasal içerdiğinden mide bulantısını gidermenin yanı sıra baş dönmesine de olumlu etkisi vardır.

Zencefil çayı sindirim sistemini güçlendirdiği gibi vücutta oluşabilecek sindirim bozukluklarını da düzenleyebilir. Sindirim hareketleri ile oluşabilecek gaz problemlerine ve kabızlık problemlerine de oldukça faydalıdır.

Zencefil çayı, stres ve kaygı bozukluklarını olumlu yönde etkileyebilecek, böylece gerginliğin azaltılmasına yardımcı olabilecek sakinleştirici özelliklere sahiptir.

Zencefil çayı ağrı kesici özelliğe sahiptir; baş ağrıları, kas ağrıları ve adet kramplarında vücuda önemli olumlu etkileri vardır, ağrının giderilmesine yardımcı olur. Ayrıca zencefil çayı beyin sağlığı açısından önemlidir ve Alzheimer hastalığına da faydalı olabilir. Zencefil çayı hafıza bozukluklarının tedavisine yardımcı olarak beyinde oluşabilecek hasarları ve konsantrasyon sorunlarını en aza indirir.

Zencefil, vücudu çeşitli enfeksiyonlardan koruyan vitaminler, mineraller ve antioksidanlar içerir. Ayrıca vücuttaki olası kanser hücrelerinin, vücuttaki zararlı toksinlerin, kalp krizlerinin azaltılmasına yardımcı olur, kolesterol dengesini düzenler, kan şekerini dengeler ve vücuttaki iltihapları azaltır.

Zencefil; fosfor, çinko, magnezyum, potasyum, B3, B6, C, K vitaminleri ve demir sayesinde kandaki demir depolarını yeniler. Ayrıca vücuda enerji sağlayarak yaşam kalitenizi artırır.

Efsane Zencefil Çayı Tarifi
Hazırlanışı;
1 kök zencefili soyun.

Soyduğunuz zencefili ister rendeleyin, isterseniz de dilimler şeklinde doğrayın.

Hazırladığınız zencefilleri, ocakta kaynattığınız suyun içerisine atın ve 10 dakika kadar kaynamaya bırakın.

Kaynatıp, demlendirdiğiniz zencefil çayına limon sıkın ve tüketin.

Çayınıza zenginlik katmak isterseniz; kabuk tarçın ve karanfilde kullanabilirsiniz.

Dilerseniz çayınızı toz zencefil kullanarak da yapabilirsiniz.

Deneyeceklere şifa ve afiyet olsun.