Alt demlikte sıcak su kaynatılır, üst demliğe içecek kişi sayısına göre 1 tatlı kaşığı seylan çayı atılır. Su kaynamaya başladıktan sonra seylan çayının üzerine dökülür ve bir süre demleme aşamasına geçilir. Ortalama 15-20 dakika demlenme işlemi gerçekleştirildikten sonra çay süzülerek içime hazır hâle gelir.
Seylan Çay Nasıl Demlenir?
Eğer çayın en iyisini demlemenin yolunu arıyorsanız, Seylan çayını denemelisiniz. Seylan çayı, Sri Lanka'nın dağlık bölgelerinde yetiştirilen ve dünya çay üretiminin büyük bir bölümünü oluşturan bir çay türüdür. Seylan çayı, kendine özgü tat ve aromasıyla bilinir ve dünya çay severlerinin favorilerinden biridir. Peki, bu lezzetli çayı nasıl demlemeliyiz?
Seylan Çayının demlenişi 15 ila 20 dakikalık bir sürede gerçekleşir. Seramik ya da cam demlik içerisinde taze kaynamış içme suyunu çay yapraklarını katmanız ve yaklaşık 15 dakika beklemeniz, demlenme için yeterlidir. Alıştığımız çay lezzetini yakalamak için demleme süresi tercihe bağlı olarak uzatılabilir.
Seylan Çayı Özelliği Nedir?
Yetiştirilmesi ve iklim koşullarının etkisiyle Seylan çayı kaliteli bir tat ve aroma kazanır. Güzel kokulu ve harmanlamaya uygun olmasının yanı sıra diğer siyah çaylara göre şekersiz daha kolay içilebilmesi nedeniyle en çok tercih edilen çaylardan biridir. Seylan çayı oldukça hafif bir içim deneyimi sunar.
Seylan Çayı Farkı Nedir?
İlk olarak Seylan Çayı yaprakları Türk çay yapraklarına göre daha iri bir yapıdadır. Bu irilik sayesinde de seylan çayı daha hızlı ve yoğun bir deme sahip olur. Seylan Çayı ve Türk çayı arasındaki bir diğer fark ise, Türk çaylarına göre seylan çayının daha yavaş yetişmesidir.
Seylan Çayı Tadı Nasıl?
Gevrek bir aroması bulunan bu çay çok ince turunçgil lezzeti içerir. Siyah seylan çayı rengi, kokusu ve tadı ile birçok insan tarafından tercih edilmektedir. Tek başına demlenebildiği gibi farklı çaylar ile de harmanlanabilir. Seylan çayının bir diğer çeşidi ise yeşil seylan çayıdır.