Mahallelerin birleşmesi kararına muhtarlar sert tepki gösterirken, ne açılan davalar ne de Ankara temasları sonuç vermedi… Karara boyun eğen muhtarlar, birleşme kararı verilen mahallelerin sınırlarını gerekçe göstererek, ‘’Bu yanlıştan dönün’’ çağrısında bulundu.
Şehitkamil Belediye Meclisi dikkat çeken bir karar alarak ilçedeki çok sayıda mahalleyi birleştirdi. 37 mahallede düzenlemeye gidecek olan belediye, mahallelerin birbirine bağlanmasıyla sosyal tesis, okul ve cami konusunda da yaşanan sıkıntının önüne geçilecek. Dikkat çeken mahallelerde yapılan birleştirme meclisten geçerken, en kısa zamanda uygulamaya geçilecek. Emek, Fatih ve Pancarlı Mahalle sınırlarının birleştirildiği kararda bu mahalleler Pancarlı olarak geçecek.
Uygulamaya Geçilecek
Meclisten geçen karar ile çok sayıda mahalle birleştirildi. . Emek, Fatih ve Pancarlı Mahalle sınırlarının birleştirildiği kararda bu üç mahalle Pancarlı olarak adlandırılacak. Böylelikle adrese dayalı nüfus sisteminde de okul, sosyal donatı ve sosyal tesislere ulaşımda sıkıntının önüne geçilecek.
Muhtarlar Tepkili
Yerel Seçimlere 5 aydan az bir süre kala Şehitkamil Belediyesi’nin almış olduğu mahallerin birleşmesi ile ilgili karar muhtarların gündeminde. Birleşen 37 mahallede ise muhtarların tepkisi büyük. Bazı noktalarda 8 mahallenin birden birleştiğini kaydeden muhtarlar, birleşmelerin daha küçük ölçekli olması hususunu da dile getirdi.
Muhtarlar Gazete 27’ye Konuştu
Gazetemize açıklamalarda bulunan Hürriyet Mahallesi Muhtarı Hasan Sazlık ve Hasırcıoğlu Mahallesi Muhtarı Ali Polat, duruma tepki gösterdi. Hasırcıoğlu Mahallesi Muhtarı Ali Polat, ‘’Şehitkamil Belediyesi’nden çıkan karar yanlış. Tüm kesimlere kararın yanlış olduğunu ve bu karardan dönülmesi gerektiğini anlattık. Kenar semtler ile imarlı mahallelerde yaşanan sıkıntılar ayrı boyutta. Birleşmeler yapılacaksa daha küçük ölçekli olmalıydı. Örneğin Karşıyaka Mahallesi altında 8 mahalle birden birleşti. Bir muhtarın yalnız başına tüm mahallenin sorunları ile ilgilenmesi mümkün değil. Mahallelerimiz güvenlik, asayiş ve uyuşturucu gibi sorunların yoğun olduğu noktalar. O açıdan kararın yanlış olduğunu bir kez daha yineliyoruz’’ dedi.
Mahkemeye Verdik Ama
Sorularımızı yanıtlayan bir diğer isim ise Hürriyet Mahallesi Muhtarı Hasan Sazlık oldu. Sazlık, ‘’Şehitkamil Belediyesi’nin ilgili kararı mahkemeye verdik. Söz konusu kararı İçişleri Bakanlığına bildirdik ancak bir sonuç alamadık. Mahallelerin birleşmesi ile ilgili kararın Ankara menşeili gelmesi nedeniyle elimiz kolumuz bağlandı. Durumla ilgili Şehitkamil Belediye Başkanımız ile yaptığımız görüşmelerde de bu sonuca ulaştık. Birleşme kararlarında hata var. Sınırları birleşen mahalleler oldukça geniş alan kapsıyor. Mahalle muhtarı bu denli geniş alanda yaşanan sorunları tespit edip gerekli çalışmayı yapamaz. Dolayısıyla yanlıştan dönülmeli’’ diye konuştu.
İşte Değişim Yaşanacak Mahalleler
Sarıgüllük ve Gazi Mahalle sınırları birleştirilmesi ile Sarıgüllük olacak, Değirmiçem İncilipınar Mahalle sınırları birleştirilmesi ile Değirmiçem olacak, Yaprak ve Çakmak mahallesi sınırları birleştirilmesi ile Yaprak Mahallesi, Çıksorut, Girne, Güzelyurt, Yeni Mahalle sınırları birleştirilmesi ile Çıksorut mahallesi, Göllüce ve Karaoğlan Mahallesi sınırları birleştirilmesi ile Göllücü Mahallesi, Gazikent ve Atakent mahallesi sınırları birleştirilmesi ile Gazikent Mahallesi, Hacıbaba, Mithat Paşa, Hasırcıoğlu ve Çağlayan Mahallesi sınırları birleştirilmesi ile Hacıbaba mahallesi, Karşıyaka, Aydıntepe, Münif Paşa, Dülükbaba, Nurtepe, Yunus Emre, Göztepe ve Kocatepe sınırları birleştirilmesi ile Karşıyaka, Kayaönü, Zeytinli ve Hürriyet Mahallesi sınırları birleştirilmesi ile Kayaönü, Pir Sultan ve Özgürlük mahalle sınırları birleştirilmesi ile Pirsultan Mahallesi, Sanayi ve Aydınlar mahalle sınırları birleştirilmesi ile Sanayi Mahallesi oldu.