Hızla hazırlanan poşet çaylar gündüz çay ihtiyacınızda kurtarıcıdır. Ancak çay poşeti kağıdının içerdiği kanserojen maddeler insan sağlığına olumsuz etki yapabiliyor.

Çay poşeti kağıdı yapımında bitki lifi kullanılması insan sağlığına zarar vermez. Farklı malzemelerden yapılmış poşet kağıtlarını kullanmak uzun vadede sağlığınıza zarar verebilir. Bazı çay üreticileri çay poşetlerinin ambalajını daha ucuz hale getirmek için yapay kimyasallar kullanabilir.

Çayın demlendikten sonraki doğal rengi koyu kirazdır. Tavşan kanı gibi ifadeler sıklıkla kullanılır. Shake çay üreticileri çaya renk vermek için boyalar da ekleyebilirler.
Yani çay poşetine kaynar su döküldüğünde suyun hemen rengi değişir. Bu çayın boya içerdiğini unutmamak gerekir. Bu tür çayların içilmesinin insan sağlığına olumsuz etkileri olabilir. Bu nedenle poşet çay satın alırken güvenilir markalardan poşet çayları tercih etmek en doğrusudur.

Kısırlık ve kanserojenliğin tehlikeleri

Arıca, poşetin içindeki çay yaprakları görünüyorsa büyük ihtimalle plastikten yapılmış olduğuna dikkat çekerek, "Çay poşetlerinin dörtte biri zaten plastikten yapılmış. Plastik sıcak suyla temas ettiğinde kansere neden olabiliyor. epiklorohidrin dediğimiz bağışıklık sistemini düşürüp kısırlığa neden olabiliyor."

Çay yapmak ilk tercihiniz olmalı!

Arıca, plastik poşet çay yerine çay yapımının tercih edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi ve şöyle konuştu:

"Ülkemiz gibi özellikle çay zengini bölgelerde çay yapımına öncelik vermeliyiz. Çay poşetlerine odaklanmamalıyız. Özellikle piramit şeklindeki çay poşetlerinin plastik içerme ihtimali daha yüksektir. Doğal liflerden veya muz yapraklarından yapılanlar Çay poşetleri Doğal ve organik olması halinde tüketilebilir. Özellikle plastik ürünlerin tüketiminden kaçınmalıyız.”