1-4 hafta: günde 15-16 saat

Yenidoğanlar genellikle günde yaklaşık 15 ila 18 saat uyurlar. Ancak bu yalnızca iki ila dört saatlik kısa bir süre için gerçekleşir. Prematüre bebekler daha uzun uyuyabilir, kolikli bebekler ise daha az uyuyabilir.

1-4 ay: günde 14-15 saat

Yaklaşık 6 haftalıkken bebeğiniz biraz sakinleşmeye başlayacak ve daha düzenli bir uyku düzeninin geliştiğini fark edeceksiniz. Dört ila altı saat süren en uzun uyku süreleri artık geceleri daha düzenli olarak gerçekleşiyor. Gece ve gündüzün kaosu sona erdi.


4-12 ay: Günde 14-15 saat

İdeal uyku süresi 15 saat olsa da 11 aydan küçük bebeklerin çoğu yalnızca 12 saat kadar uyur. Sağlıklı uyku alışkanlıkları oluşturmak bu dönemde en önemli hedeftir çünkü bebeğiniz artık daha sosyaldir ve uyku düzenleri yetişkinlere daha benzerdir. Bebekler genellikle günde 3 kez uyurlar, bu sayı 6 aya kadar 2'ye düşer. Biyolojik ritimler olgunlaştıkça, düzenli uyku genellikle bu dönemin ikinci yarısında gerçekleşir. Şekerlemeler genellikle sabah 9'da başlar ve yaklaşık bir saat sürer. Şekerlemeler öğle saatlerinden öğleden sonra 2'ye kadar başlar ve bir veya iki saat sürer. Şekerlemeler öğleden sonra 3 ile 5 arasında herhangi bir zamanda başlayabilir ve genellikle süreleri farklılık gösterir.


1-3 yaş: günde 12-14 saat

Çocuğunuz 18-21 aya yaklaştıkça sabah ve akşam uyumakta zorluk çekebilir, günde sadece bir kez uyuyabilir. Küçük çocuklar günde 14 saate kadar uykuya ihtiyaç duysa da, genellikle yaklaşık 10 saat uyurlar.


3-6 yaş: günde 10-12 saat

Bu yaştaki çocuklar, tıpkı küçükken olduğu gibi genellikle akşam 7 ile akşam 9 arasında yatar ve sabah 6 ile sabah 8 arasında uyanırlar. 3 yaşında çoğu çocuk hala uyuyor, 5 yaşında ise çoğu çocuk uyumuyor. Şekerlemeler de kısalıyor. Yeni uyku sorunları genellikle 3 yaş sonrasına kadar ortaya çıkmaz.


7-12 yaş: günde 10-11 saat

Bu yaşta, sosyal, okul ve aile faaliyetleri nedeniyle yatma saatleri giderek daha geç hale gelir; 12 yaşındaki çocukların çoğu akşam 9 civarında yatar. Yatma vakti 19.30'dan 22.00'a kadar geniş kalıyor. Toplam uyku süreleri de 9 ila 12 saat arasındaydı ancak ortalama yalnızca 9 saat civarındaydı.


12-18 yaş: günde 8-9 saat

Uyku ihtiyaçları bir gencin sağlığı ve refahı için gençlik yıllarındaki kadar önemlidir. Pek çok gencin aslında önceki yıllara göre daha fazla uykuya ihtiyaç duyduğu ortaya çıktı. Ancak birçok genç için sosyal baskılar yeterli ve kaliteli uyku almalarına engel oluyor.