Kentte yaşanan ulaşım sorununa çözüm olma noktasında tramvay, belediye ve özel halk otobüsleri, artan yoğunluk karşısında yetersiz kalması kentin nefes almasına çözüm yolları aratmaya başlamıştı. 253 belediye otobüsü, 715 özel halk otobüsü ve 46 tramvayın bulunduğu kentte, sabah işe ve okula gidiş ve akşam iş çıkış saatlerinde oluşan yoğunluklar, adeta kâbus haline dönerken Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden GAZİRAY müjdesi geldi.

GAZİRAY’DA SON RÖTUŞLAR

Toplam 1014 toplu taşıma aracının bulunduğu kentte, araç sayısı talebe yetişemiyor derken Gaziantep trafiğini ve vatandaşları rahatlatacak GAZİRAY Projesi’nde sona gelindi.

Şehrin en kalabalık alanları olan otel ve hastaneler bölgesinde şehri ikiye bölmemek adına 25 kilometrelik hatta 5 kilometre yer altına girilen proje 16 istasyona sahip ve 6 OSB ile küçük sanayi bölgelerinin birbirine bağlantısını sağlıyor. Test sürüşlerinin devam ettiği GAZİRAY’ın açılışı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek. Söz konusu açılış kapsamında 6 Kasım Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep’e gelecek.

Mayıs ayı itibariyle test sürüşlerine başlanan GAZİRAY’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenecek açılış sonrası yolcu taşıma işlemleri de başlamış olacak.

2023 YILI SONUNA KADAR TESLİM EDİLECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 4 araçlı 8 set toplam 32 elektrikli banliyö aracının 2023 yılı sonuna kadar Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edileceğini söyledi. Bakan Karaismailoğlu, " Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi Anonim Şirketi bölge müdürlüklerimizin ürettikleri raylı sistem araçları, büyük şehirlerimizin kent içi raylı sistemlerinin ihtiyaçlarına da cevap verecek nitelikte ürünlerdir. Bu kapsamda 4 araçlı 8 set toplam 32 elektrikli banliyö aracı, 2023 yılı sonuna kadar Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edilecek" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Haber Merkezi