Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden gelen açıklamaya göre; projeden faydalanmak isteyen çiftçilerin 5-23 Eylül tarihleri arasında bulundukları ilçe müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekiyor.

Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yaptığı açıklamada, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü; 2022 yılında ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’ kapsamında illerin tarımsal üretim desenine göre çiftçiye tohumda yüzde 75 hibe desteği vereceği ancak hibe desteğinde öncelik, üretimden çekilen, sermayesi olmayan, üretime devam etmekte zorluk çeken çiftçilerde olacağını bildirdi. 

GAZİANTEP’DE KIRMIZI MERCİMEK DESTEK KAPSAMINA ALINDI

Gaziantep’te yüzde 75 hibe desteği, ‘Kırmızı mercimek yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması’ projesinde uygulanacak. Bu kapsamda Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından dün açıklama yapıldı. Açıklamada şunlar kaydedildi: “Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce 2022 yılında "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında "Kırmızı Mercimek Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi" yürürlüğe konulmuştur. İlimizin de içerisinde yer aldığı proje ile kırsalda bulunan ve çeşitli sebeplerle üretim yapılmayan kuru-atıl tarım arazilerinde Kırmızı Mercimek üretiminin yaygınlaştırılması ve bu amaçla çiftçilerimizin desteklenmesi hedeflenmektedir”

HİBE DESTEĞİNDEN HANGİ ÇİFTÇİLER YARARLANACABİLECEK?

Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, hibe desteğinden kimlerin yararlanacağını da açıkladı. 

Açıklamada, "Projeden; Bakanlığımızca uygulanan tarımsal desteklemelerden yararlanamayan üreticiler ile çeşitli nedenlerle Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)'ne kayıt yaptıramayan üreticiler, Düşük gelirli, küçük ölçekli, girdi maliyetleri nedeniyle arazisini ekip/dikemeyen üreticiler, Kendine ait ekmediği atıl, boş arazisi bulunan ya da kiralama yoluyla arazi edinerek üretimde bulunacak yeni üreticiler, Arazisini ÇKS'de nadas arazisi olarak beyan etmiş, nadasa bırakmak yerine münavebe bitkisi ekmek suretiyle üretime katılacak üreticiler, Sermayesi olmayan üretime devam etmekte zorluk çeken, üretimden çekildiği, muhtarlıklarca tespit edilen üreticiler, Kadın veya genç çiftçiler ile organik tarım ve iyi tarım uygulamaları yapan üreticiler faydalanabileceklerdir" ifadelerine yer verildi.

HİBE DESTEĞİNDE BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Projeye başvuru yapmak isteyen üreticilerin ekim yapacağı arazilerinin bulunduğu İlçe Müdürlüklerine 05.09.2022-23.09.2022 tarihleri arasında başvuru yapmaları gerekmektedir. 

Editör: Haber Merkezi