Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hepsiburada iş birliğinde yürütülen “Türkiye’nin Girişimci Kadınları Buluşuyor” programının dördüncü durağı Gaziantep oldu. Programda kadın girişimcilere e-ticaret, dijital pazarlama, lojistik ve yapay zekâ destekli içerik üretimi konularında eğitim verilirken, kadınlara ve kooperatiflere yönelik destekler de anlatıldı.
Ankara, Bursa ve Antalya’nın ardından Gaziantep’te düzenlenen buluşma, e-ticarete yeni başlayacak kadınlar ile işini dijital kanallarda büyütmek isteyen girişimcileri bir araya getirdi. Katılımcılar, Hepsiburada ekiplerinden mağaza açılışı, ürün listeleme, satışları artırma yöntemleri ve e-ticaret süreçleri hakkında bilgi aldı.
E-ticaretin farklı aşamalarına yönelik eğitimler verildi
Gün boyunca süren eğitimlerde, e-ticaretin temel adımlarının yanı sıra yapay zekâ destekli içerik üretimi ve dijital pazarlama konuları ele alındı. HepsiJET’in lojistik ve teslimat çözümleri ile HepsiAd’in dijital reklam modelleri hakkında da katılımcılara bilgi verildi.
Programda ayrıca kadın girişimcilerin ve kadın kooperatiflerinin e-ticarette büyümesini desteklemek amacıyla sunulan imkanlar paylaşıldı. Katılımcılar, işletmelerinin mevcut durumuna göre ihtiyaç duydukları konularda bilgi edinme ve sorularına yanıt bulma fırsatı yakaladı.
Kadın girişimcilere yüzde 50 komisyon indirimi sunuluyor
Hepsiburada’da satış yapan girişimci kadınlar, 1 milyon TL ciroya ulaşana kadar yüzde 50 komisyon indiriminden yararlanabiliyor. Program kapsamında kadın girişimcilere HepsiAd reklam desteği ve ücretsiz profesyonel ürün fotoğraf çekimi imkanı da sunuluyor.
Kadın kooperatiflerine ise ilk 6 ay boyunca yüzde 0 komisyon uygulanıyor. Bu sürenin ardından komisyon oranı süresiz olarak yüzde 1’de sabitlenirken, kooperatifler ücretsiz kargo desteğinden de faydalanabiliyor.
Kadınların dijital ekonomiye katılımı desteklenecek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sahadaki deneyimi ile Hepsiburada’nın e-ticaret uzmanlığını bir araya getiren iş birliği kapsamında, kadınların dijital ekonomiye katılımını güçlendirmeye yönelik çalışmaların devam edeceği belirtildi.





