Gaziantep’te eğitim yuvaları, yarıyıl tatilinin ardından ikinci dönem için kapılarını “Bayrak Sevgisi” temasıyla açtı. Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde gerçekleştirilen uygulama kapsamında kent genelindeki okullarda ilk ders zili, milli değerler ve vatan sevgisi vurgusuyla çaldı. Okul bahçeleri ve sınıflar Türk bayraklarıyla süslenirken, öğrenciler kırmızı ve beyaz renkler eşliğinde yeni döneme başladı.

Okullarda kırmızı-beyaz coşku
İkinci dönemin ilk gününde Gaziantep genelindeki eğitim kurumlarında bayrak temalı etkinlikler düzenlendi. Öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte bayrağın anlam ve önemine ilişkin etkinliklere katılırken, İstiklal Marşı’nın taşıdığı manevi değerler üzerine sohbetler gerçekleştirildi. Okul yönetimleri tarafından hazırlanan programlarda milli birlik, bağımsızlık ve vatan sevgisi vurgusu ön plana çıkarıldı.

Milli değerler ön planda
Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bayrak Sevgisi” temasının öğrencilerde milli bilinç ve sorumluluk duygusunu güçlendirmeyi amaçladığı belirtildi. Açıklamada, yeni dönemin öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra ahlaki ve milli değerlerle donanmış bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamasının hedeflendiği ifade edildi.

Şehitler dualarla anıldı
İkinci dönemin başlaması dolayısıyla yapılan etkinliklerde, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitler de unutulmadı. Eğitim camiası adına yapılan mesajlarda, mukaddes vatan toprağı için şehadet şerbetini içen kahraman şehitler rahmet, minnet ve dualarla anıldı. Şehitlerin hatıralarının ay yıldızlı bayrak altında daima yaşatılacağı vurgulandı.




