Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Cumhuriyet başsavcılıklarımız ile Emniyet ve Jandarma teşkilatlarımızın titiz çalışmaları sonucunda 11, 15 ve 19 yıldır aydınlatılmayı bekleyen 3 faili meçhul dosyayı daha aydınlattık" dedi.
Gaziantep’te 15 Yıllık Dosyada 10 Şüpheli Yakalandı
Bakan Gürlek, Gaziantep’te 3 Ocak 2011 tarihinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Mehmet Kaya’nın öldürülmesine ilişkin dosyanın da yeniden ve bütün yönleriyle incelendiğini belirterek detayları şu sözlerle aktardı:
"HTS kayıtları genişletilerek yeniden analiz edildi; tanık anlatımları, baz sinyal bilgileri, teşhis tutanakları ve şüpheli ifadelerindeki çelişkiler birlikte değerlendirildi. Bazı şüphelilerin olay günü Mehmet Kaya’yı takip ettiklerine ve olay çevresinde gözetleme faaliyetinde bulundukları tespit edildi. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde Gaziantep, Şanlıurfa ve Antalya’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı."
"Hiçbir Faili Meçhul Dosyanın Peşini Bırakmayacağız"
Yıllar sonra elde edilen sonuçlara dair açıklamada bulunan Bakan Gürlek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Aradan geçen zamanın gerçeğe ulaşmanın önünde engel olmadığını, yeni yöntem ve teknolojilerle delillerin yeniden incelenmesinin dosyaların aydınlatılmasında önemli sonuçlar doğurduğunu bir kez daha ortaya koydu. Bu vesileyle soruşturmaları titizlikle, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılıklarımıza; sahada operasyonları başarıyla icra eden Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğümüze, ve süreçte emeği geçen kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum. Aradan ne kadar zaman geçerse geçsin, faili meçhul dosyaları yeniden ele almaya ve gerçeğin ortaya çıkarılması için bütün imkânları kullanmaya devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılı'nı Adaletin Yüzyılı kılma hedefimiz doğrultusunda adaletin hafızasını diri tutacak, hiçbir faili meçhul dosyanın peşini bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.




