Gaziantep iş dünyasında konkordato süreçlerine ilişkin peş peşe önemli kararlar açıklandı. Gaziantep Asliye Ticaret Mahkemeleri tarafından farklı sektörlerde faaliyet gösteren çok sayıda şirket ve şirket yetkilisi hakkında kesin mühlet, geçici mühlet ve mühlet uzatma kararları verilirken, bazı firmaların ise konkordato uzatma talepleri reddedildi. Özellikle enerji, gıda, kimya, makine, züccaciye ve yapı sektörlerinde faaliyet gösteren firmalara ilişkin kararlar dikkat çekti.

Enerji sektöründe faaliyet gösteren Dinçer Enerji Elektrik Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile şirket yöneticisi Abdullah Dinçer hakkında daha önce verilen kesin mühlet kararının kaldırılmasına hükmedildi. Mahkeme ayrıca konkordato süresinin uzatılması yönündeki talebi de reddetti.
Gıda sektöründe faaliyet gösteren Çilsan Çikolata Ciklet ve Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Exim Fresh Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile şirket yetkilileri Mahmut Çil, Hamit Çil ve Suzan Çil hakkında ise 05 Şubat 2026 tarihinde 1 yıllık kesin mühlet kararı vermişti. Mahkeme kararında, borçlu şirketlerden alacaklı olan kişilerin, ilan tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Konkordato Komiserine alacaklarını elden veya taahhütlü posta yoluyla bildirmeleri gerektiği belirtildi.
Kimya ve dış ticaret alanında faaliyet gösteren Beydağı Gıda ve Kimyevi Maddeler Ticaret Sanayi İthalat ve İhracat Limited Şirketi ile Aze Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında da mahkemeden kesin mühlet kararı çıktı.Şirket yetkilileri Asaf Beydağı, Kazım Beydağı ve Mehmet Lider Beydağı hakkında 26 Şubat 2026 tarihinde 1 yıllık kesin mühlet verilmesine karar verilmişti. Bu dosyada da alacaklıların 15 gün içerisinde konkordato komiserine başvurarak alacak kayıtlarını yaptırmaları istendi.
Yapı ve ev yaşam ürünleri alanında faaliyet gösteren Alican Şahin Yapı Ev Yaşam Gereçleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Ali Can Şahin ve Yusuf Şahin hakkında ise 12 Mayıs 2026 tarihi itibarıyla 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verildi.

Gaziantep'te sıcak hava etkisini artırıyor
Gaziantep'te sıcak hava etkisini artırıyor
İçeriği Görüntüle

Makine ve dış ticaret sektöründe faaliyet gösteren Talia Export Makina İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Talia Investment Makina İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi ve Talia Makina ve Gıda Maddeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında da 1 yıllık kesin mühlet kararı verildi. Ayrıca şirket ortakları Sait Uçak ile Müftah Uçak için de 1 yıllık kesin mühlet uygulanmasına hükmedildi.

Züccaciye sektöründe faaliyet gösteren Güven Concept Züccaciye ve Ev Gereçleri İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi ile şirket yetkilisi Münir Cantimur hakkında verilen geçici mühlet kararının ise uzatıldığı açıklandı. Mahkeme, 09 Haziran 2026 tarihinde sona erecek olan geçici mühlet süresinin, aynı tarihten itibaren başlamak üzere 2 ay daha uzatılmasına karar verdi.

Sağlık ve kimya ürünleri alanında faaliyet gösteren Miyap Sağlık ve Kimya Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi hakkında da 1 yıllık kesin mühlet kararı çıktı. Mahkeme ayrıca şirket yetkililerinden Abdurrahman Mizmizlioğlu hakkında da 1 yıllık kesin mühlet uygulanmasına karar verdi.
Gaziantep’te son dönemde art arda açıklanan konkordato kararlarının, kent ekonomisindeki finansal baskıyı bir kez daha gözler önüne serdiği değerlendirilirken; özellikle üretim, ihracat ve sanayi alanındaki firmaların yaşadığı ekonomik sıkıntılar dikkat çekiyor. İş dünyası temsilcileri ise konkordato süreçlerinin hem firmaların yeniden yapılandırılması hem de alacaklıların korunması açısından kritik önem taşıdığına vurgu yapıyor.

Kaynak: Nesrin Özçay