Gaziantep, gastronomi turizmiyle dünyaya adını duyururken, kentteki hijyen sorunları yeniden tartışma konusu oldu. ODA TV yazarı Salih Seçkin Sevinç, Gaziantep’te restoranların hijyen konusunda sınıfta kaldığını belirterek, şehrin “Lezzet AVM’sine” dönüştüğünü söyledi. Gazeteci M.Bora Zor ise belediyelere ve meslek odalarına çağrıda bulunarak, “Eşek eti haberlerine gösterdikleri tepkiyi, hijyen sorunu nedeniyle kendi esnafına gösteremiyor başkanlar. Ama gelen turist, gelen gazeteci, görüyor o sorunu ve ülke gündemine taşıyor.” dedi.
Gaziantep Lezzet AVM’sine dönüştü
ODA TV yazarı Salih Seçkin Sevinç, Gaziantep’te restoranların hijyen konusunda sınıfta kaldığını belirterek, “Gaziantep’te restoranlara her gidişimde bir başka ortak problemle karşılaşıyorum: Hijyen Eksikliği. Ne yazık ki birçok mekân hâlâ bu konuda sınıfta kalıyor. Bir de şu sosyal medya şovları yok mu…Bazı kebapçılar sizi sanki canlı yayına çıkmışsınız gibi karşılıyor: arkasında kameraman, üzerinde yaka mikrofonu. Sipariş bile bir prodüksiyon havasında alınıyor.” şeklinde konuştu.
Fıstık Gibi Sertifikalara Ne Oldu?
Gazeteci Bora Zor ise ODA TV’deki yazıya atıfta bulunarak hijyen denetimlerinin yetersizliğine dikkat çekti. Zor, “Gaziantep işletmelerindeki hijyen sorununu, en son ODA TV yazarı Salih Seçkin Sevin yazdı. Bakıyorum esnaf odalarından ses yok. Belki yazıdan haberleri de yok. Çünkü bizim kurumlarımız iletişim konusunda herhangi bir destek almayı gereksiz görüyorlar. Kendileriyle ilgili bir haber çıktığından haberleri bile olmuyor.” İfadelerine yer verdi.
Gaziantep’e Asıl Zararı, Gözlerini Kapatmak Veriyor

Zor, açıklamasının devamında belediyelere ve meslek odalarına çağrıda bulunarak, “Eşek eti haberlerine gösterdikleri tepkiyi, hijyen sorunu nedeniyle kendi esnafına gösteremiyor başkanlar. Ama gelen turist, gelen gazeteci, görüyor o sorunu ve ülke gündemine taşıyor. Başkanların artık esnafına da sorumluluklarını hatırlatması gerekiyor. Çünkü Gaziantep’e asıl zararı, gözlerini kapatmak veriyor.” şeklinde konuştu.
“Fıstık Gibi” Projesi Neden Devam Etmedi?
Gazeteci Bora Zor, belediyelerin geçmişte başlattığı hijyen projelerini de hatırlatarak, “Şahinbey Belediyesi 2010’da Beyaz Tabak Projesi ile işletmeleri denetlemeye başlamıştı. İşini düzgün yapan esnafın ödüllendirildiği proje neden devam ettirilmedi? Büyükşehir Belediyesi 2020’de Gaziantep’i ‘Sağlıklı Lezzetin Başkenti’ yapacaklarını ilan etmişti. Fatma Şahin, ‘Fıstık Gibi’ sertifikalarını kendi eliyle teslim etti. Sonra ne oldu? Geride kalan 5 yılda Sağlıklı Lezzetlerin Başkenti olabildik mi?
Neden devam etmedi ‘Fıstık Gibi’ uygulaması? Sahi, kaç esnafa bu sertifika verildi? Neden devam ettirilmedi? Başkanlar, bu soruların cevaplarını proje ekiplerinden istemeli.” diye konuştu.




