Şehitkamil Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Geleneksel Kulüplerarası Cumhuriyet Kupası Yüzme Yarışmaları, 431 sporcunun mücadelesine sahne oldu.
Müsabakalarda dereceye girenler sporcular ödüllendirildi.
2025 yüzme il faaliyet programında yer alan dev organizasyon, Alleben 1 Yüzme Havuzu’nda sporseverleri buluşturdu. 9-10, 11-12 ve 13+ yaş kategorilerinde gerçekleştirilen yarışmalara Türkiye’nin farklı kentlerinden 13 kulüpten 213 erkek ve 218 kadın olmak üzere toplam 431 sporcu katıldı. Yarışlar boyunca tribünlerde ailelerin ve sporseverlerin coşkusu dikkat çekti. Ellerinde Türk bayraklarıyla çocuklarına destek veren aileler, sık sık alkışlarla yarışmacılara moral verdi. Yarışların sonunda dereceye giren sporcular, düzenlenen törenle madalya ve kupalarını aldı.
"Spora ve sporcuya desteklerimiz sürecek"
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, organizasyona katılan tüm sporcuları ve antrenörleri tebrik etti. Yılmaz, Alleben Yüzme Havuzları’nın sadece Gaziantep’in değil, Türkiye’nin en önemli yüzme merkezlerinden biri olduğunu belirterek, "Alleben Yüzme Havuzlarımız, yüzme branşında Avrupa’ya açılan kapı konumunda. Buradan yetişen sporcularımız, ulusal ve uluslararası arenada büyük başarılar elde ediyor. Bizler, Şehitkamil Belediyesi olarak sporun her branşına destek vermeyi sürdüreceğiz. Yüzme gibi disiplin, sabır ve azim gerektiren bir spora gönül veren tüm gençlerimizle gurur duyuyoruz" dedi.
"Cumhuriyeti ruhunu yaşattı"
Başkan Yılmaz, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen bu anlamlı yarışların, Cumhuriyetin gençliğe olan güveninin en güzel yansıması olduğunu söyledi.
Yılmaz, "Cumhuriyetimizi, gençlerimizin enerjisi, azmi ve başarısıyla kutluyoruz. Sporun, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını güçlendiren bir alan olduğunu biliyoruz. Bu etkinlik, sadece bir yarış değil; aynı zamanda Cumhuriyet ruhunu yaşatan bir buluşmadır" diye konuştu.





