Panelde moderatör olarak yer alan ve açılış konuşmasını yapan GAÜN Atatürkçü Düşünce Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Yunus Emre Tansü, “Kahraman ordumuza İstiklal Marşı’nı yazıp hediye eden, büyük düşünür, mütefekkir, ilim adamı, hatip ve din ve ilim konusunda büyük bir alim olan M. Akif Ersoy’u saygıyla anıyoruz ve İstiklal Marşı'nın kabulü dolayısıyla bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu memleket için mücadele eden, hayatını feda eden tüm değerlerimizden, şehitlerimizden ve gazilerimizden Allah razı olsun, hepsine gani gani rahmet eylesin” diye konuştu.
Panelde konuşmacı olarak; GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fettah Kuzu, GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Neslihan Bolat Bozaslan ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Bozaslan yer aldı.
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Bozaslan Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve fikir dünyası üzerine sunum gerçekleştirirken, Doç. Dr. Fettah Kuzu Mehmet Akif Ersoy'un edebi kişiliği, şiir anlayışı ve eserlerinin derinliği üzerine değerlendirme yaptı. Mehmet Akif'in milli ve manevi değerlere olan bağlılığının, edebi eserlerine nasıl yansıdığı ve Türk edebiyatında nasıl bir yer tuttuğunu ile ilgili bilgiler verdi. Panelin son kısmında ise Doç.Dr. Neslihan Bolat Bozaslan milli marşın tarihi ve kültürel önemi konusunda değerlendirmelerde bulunurken, milli marşımız olan İstiklal Marşı’nın, ülkemizin bağımsızlık mücadelesinin sembolü ve ulusal kimliğimizin önemli bir parçası olduğuna vurgu yaptı.HABER MERKEZİ