Başvuru Tarihleri ve Koşullar

Gençlik Programı başvuruları bir hafta içinde başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın verdiği bilgilere göre, her üniversitenin yalnızca kendi öğrencileri programa katılabilecek ve haftalık en fazla 3 gün çalışabilecekler.

İŞveren sıfatıyla sigorta primleri de devlet tarafından yatırılacak.

Programdan Kimler Yararlanabilir?

Kamu üniversitelerinde örgün öğretimde öğrenim gören önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri programa dahil olabilecek.

Ayrıca, programa başvuru yapabilmek için hane gelirinin 66 bin 312 liranın (3 asgari ücret) altında olması gerekmektedir.

Çalışma Alanları

Öğrenciler akademik ve idari destek hizmetleri, dijital dönüşüm ve yenilik çalışmaları, enerji verimliliği, geri dönüşüm ve ağaçlandırma gibi farklı alanlarda istihdam edilecek.

İŞ Deneyimi Kazanma Fırsatı

Bu program sayesinde öğrenciler, üniversitede öğrenim gördükleri süre boyunca çalışma fırsatı bulacak ve mesleki tecrübe kazanacaklar. Aynı zamanda CV hazırlama, iş arama stratejileri, finansal okuryazarlık ve halkla ilişkiler gibi alanlarda eğitimler de sunulacak.

Esnek Çalışma Modellerine Yönelik Yeni Düzenlemeler

Bakan Işıkhan, ayrıca hibrit ve uzaktan çalışma modellerinin yaygınlaştırılması amacıyla yasal düzenlemelerin yapılacağını duyurdu. Bilişim, finans, eğitim ve hizmet sektörlerinde esnek çalışma sistemleri yaygınlaştırılacak.

Program Süresi ve Katılım Koşulları

Program süresi: En fazla 10 ay

Haftalık çalışma süresi: En fazla 22,5 saat (3 gün)

Toplam katılım süresi: Maksimum 140 gün

Başka bir işte çalışabilir mi? Evet, ancak başka bir yerde sigortalı olarak çalışması durumunda oluşabilecek sosyal güvenlik prim borcundan İŞkur sorumlu tutulmayacak.