8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadın ihracatçıların rekabet gücünü kuvvetlendirmek için bazı finans paketleri paylaşıldı. Türkiye İhracatçılar Meclisinin başlattığı bu uygulama kapsamında kadınların desteklenmesi için biri TL diğeri döviz cinsinden iki farklı kredi paketinin verileceği müjdelendi.

Üstelik 2,3 milyar liralık kefalet desteği de verileceği söylendi. Kadın girişimcilerin rekabet ortamında gücünü artırabilmesini sağlamak ve ihracatta yeni girişimciler kazandırabilmek için başlatılan bu proje sayesinde belirli kriterleri karşılayan kadın girişimciler nakit destekten faydalanıyor.

Projeler kadın girişimci belgelendirme kriterlerine göre hazırlanarak şartları karşılayan adayların desteklenmesi ile sürdürülüyor.

Girişimci Kadınlara Yeni Finansman Paketi!
Sertifikaya sahip olan kadınlar 3 yıla kadar vadeli 4 milyar TL kredi kullanabiliyor. Öte yandan düşük faiz oranları ile 10 yıla kadar vadeli 200 milyon dolarlık döviz kredisi imkanı da sunuluyor. İki farklı yatırım paketi ile sunulan bu destek ihracatı arttırabilmek, kadın girişimcinin ekonomideki söz payını kuvvetlendirmek için sunuluyor.

İhracatta kadını destekleme projesi kapsamında kadınların finansmana erişimini kolaylaştırabilmek için başlatılan bu faaliyet kapsamında kadın destek paketlerine özel komisyon indirimi de uygulanmasına karar verildi.

Kadın Girişimcilerin Desteklendiği Farklı Alanlar Var Mı?
KOSGEB girişimcilik destek programı kapsamında kadınlara 200.000 TL'ye kadar ödeme yapıyor.

Halkbank ile yapılan anlaşma kapsamında işini kuran kadınlara 300.000 TL 6 ayı geçmemiş işletmelere ise 200.000 TL kredi veriliyor.

30 yaş altındaki genç kadın girişimcilere ise faizsiz olarak 125.000 TL kredi kullanma fırsatı sunuyor. Kadın girişimci olmak isteyenler öncelikle KOSGEB'e başvuruda bulunmalıdır. İŞKUR platformu üzerinden KOBİ bilgi sistemi aracılığı ile başvuru yapılabilir. Ardından başvuru onaylandığında e-devlet üzerinden KOSGEB eğitimlerine katılarak süreç başlatılabilir.

Trendyol Kadın Girişimci Desteğine Nasıl Başvurulabilir?

Öncelikle Kadın KOBİ'ler için kendi adına kurduğu bir işletme olmalıdır.

İşletmede tek başına ya da %50'den fazla hisse sahibi olmalıdır. İşletmenin geleceği ile ilgili bir planı bulunmalıdır. İşletmeden elde edeceği kazanç üzerinde söz sahibi olmalıdır.