İBB'nin SEDEP Programı ile Ramazan Boyunca Ücretsiz Pide Dağıtımı
İstanbul'da 1 Mart’tan itibaren Esenyurt, Bahçelievler ve Sancaktepe ilçelerinde uygulanmaya başlayacak SEDEP programı ile emeklilere ve asgari ücretle çalışanlara günlük ücretsiz pide dağıtımı yapılacak.
Ramazan ayında sofralarda vazgeçilmez bir lezzet olan pide, bu yıl ihtiyaç sahibi vatandaşların iftar sofralarına eklenerek destek sağlayacak.
615 Bin Ücretsiz Pide Dağıtılacak
İBB Halk Ekmek aracılığıyla Ramazan boyunca toplamda 615 bin ücretsiz pide dağıtımı yapılacak. Ayrıca, Esenyurt, Bahçelievler ve Sancaktepe meydanlarında, günlük 7 bin 500 kişilik kapasiteyle iftar yemekleri ikram edilecek.
Ulaşım Desteği de Sağlanacak
İftar sofralarına ulaşım konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlar için de destek sağlanacak. Günlük olarak 18 bin kişiye ulaşılması hedeflenen bu dağıtımda, toplamda 522 bin iftar yemeği sunulacak.
Mobil İftar Büfeleriyle Yardım İmkanları Arttırılacak
İstanbul genelinde çeşitli noktalarda mobil iftar büfeleri hizmet verecek. Bu büfeler, şu lokasyonlarda yer alacak:
Beylikdüzü Metrobüs
Eyüpsultan Meydanı
Sultanbeyli Meydanı
Kartal Metro
Fatih Saraçhane
Beşiktaş İskele
Bakırköy Özgürlük Meydanı
Zeytinburnu Tramvay
Bağcılar Meydanı
Avcılar Metrobüs
Cevizlibağ Metrobüs
Mecidiyeköy Metrobüs
Ümraniye Metro
Davutpaşa YTÜ
Yenikapı Marmaray
Çekmeköy Metro
Çatalca Cumhuriyet Meydanı
Kadıköy
İhtiyaç sahibi İstanbullular için bu yardım programı, Ramazan ayında hem manevi hem de maddi destek sağlayarak, yardıma muhtaç olanların yüzünü güldürecek.