Hatay’ın Antakya ilçesinde yaşayan 54 yaşındaki ayakkabı ustası Ahmet Kavi, küçük yaşta başladığı mesleğini tüm zorluklara rağmen sürdürerek azmiyle dikkat çekiyor. Henüz 6 yaşındayken babasının yanında çırak olarak ayakkabıcılıkla tanışan Kavi, yıllar içinde mesleğinde ustalaşarak geçimini sağladı.
“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinde hem evini hem de iş yerini kaybeden Kavi, yaşadığı büyük kayıplara rağmen mesleğinden kopmadı. Deprem sonrası bir süre şehir dışında kalan usta, yeniden Hatay’a dönerek Hatay Valiliği tarafından tahsis edilen prefabrik iş yerinde mesleğini sürdürmeye başladı.
“HER SABAH BİSMİLLAH DİYEREK BAŞLIYORUM”
Yaşadığı zorlu süreci anlatan Kavi, deprem gecesinin hayatındaki en ağır anlardan biri olduğunu belirterek, birçok yakınını kaybettiğini ifade etti. Tüm bu kayıplara rağmen yeniden ayağa kalktığını söyleyen Kavi, her sabah dükkânını “Bismillah” diyerek açtığını dile getirdi.
Mesleğine olan bağlılığıyla gençlere de seslenen Kavi, ayakkabıcılığın sabır ve emek gerektirdiğini vurgulayarak, gençlerin bu tür mesleklere ilgi duyması gerektiğini söyledi.

DEPREM HATIRASI DÜKKÂNIN ÖNÜNDE
Deprem öncesine ait bir fotoğrafı dükkânının önüne astığını belirten Kavi, bu fotoğrafın kendisi için büyük anlam taşıdığını ifade etti. Eski iş yerinde bir müşteri tarafından çekilen fotoğrafı “deprem hatırası” olarak sergilediğini söyleyen Kavi, çevredekilerin bu detaya şaşkınlıkla baktığını dile getirdi.
Yılların birikimi ve mesleğine olan tutkusu ile yeniden ayağa kalkan Ahmet Kavi, yaşadığı tüm zorluklara rağmen üretmeye devam ederek hem mesleğini yaşatıyor hem de genç nesillere örnek oluyor.





