Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Merveşehir Mahallesi’nde, direksiyon sınavlarının yapıldığı bölgede çevre kirliliği ciddi boyutlara ulaştı. Bölgedeki boş alanlar, hem çöplerle dolup taşarken uzun süredir temizlenmediği için de görüntü ve çevre kirliliği her geçen gün artmış durumda.

Sorumluluk Paylaşılıyor, Ama Uygulama Yok

Bölgede yaşayan vatandaşlar, alanın uzun süredir belediye tarafından temizlenmediğini ve kirliliğin giderek arttığını belirtti. Bazı vatandaşlar ise belediyenin ilgisizliğinden dolayı bu alanın adeta çöplüğe döndüğünü, çevredeki kişilerin de çöplerini rastgele bıraktığını ifade etti.

Nizip’in Ürünleri Avrupa’ya Açılıyor
Nizip’in Ürünleri Avrupa’ya Açılıyor
İçeriği Görüntüle

Merveşehir Çöp (1)

Ne Temizleyen Var Ne Uyarı Yapan

Mahalle sakinleri, çevre kirliliğinin sadece belediye hizmetlerinin aksamasından değil, halkın duyarsızlığından da kaynaklandığını belirtti. Vatandaşlardan biri, “Ne temizleyen var ne uyarı yapan. Belediye gelse belki insanlar da daha dikkatli olur ama şu an herkes rastgele çöp atıyor. Burada her gün onlarca kişi sınava giriyor, bu manzara yakışmıyor,” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Merveşehir Çöp (3)

Kaynak: Tülay Kara