Gaziantep 3 Kasım 2026 Nöbetçi Eczaneler
Gaziantep 3 Kasım 2026 Nöbetçi Eczaneler
İçeriği Görüntüle

Paylaşımında "İyilik paylaştıkça çoğalır, hayat paylaştıkça güzelleşir" ifadesini kullanan Memişoğlu, organ bağışının bir insana yeniden hayat, bir aileye yeniden umut olabileceğini belirtti.

Ülke genelindeki organ nakli süreçlerine ilişkin verileri paylaşan Memişoğlu, "Bugün ülkemizde yaklaşık 32 bin vatandaşımız organ nakli için bekliyor. Ülke genelindeki 152 organ nakli merkezimizde, sağlık çalışanlarımızın büyük gayretiyle son bir yılda yaklaşık 5 bin organ nakli gerçekleştirildi" açıklamasında bulundu.

Dijital Vasiyet Kolaylığı e-Devlet ve e-Nabız’da

Gaziantep ve Türkiye genelinde vatandaşların organ bağışı süreçlerine erişimini kolaylaştırdıklarını anımsatan Memişoğlu, geçen yıl organ bağışı süreçlerini e-Devlet ve e-Nabız üzerinden dijitalleştirerek vatandaşlar için daha kolay hale getirdiklerini belirtti.

Bakan Memişoğlu, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "O günden bugüne 188 binden fazla vatandaşımız dijital organ bağışı vasiyetini oluşturdu. Ben de tüm vatandaşlarımızı organ bağışında bulunmaya, bu iyilik hareketinin bir parçası olmaya davet ediyorum. Organ bağışı vasiyetinizi e-Nabız ve e-Devlet üzerinden kolayca oluşturabilirsiniz."

Kaynak: AA