Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan AGS sınavına dair başvuru süreci ve sınav ücreti adaylar tarafından yoğun şekilde araştırılıyor. 2025 yılında KPSS yerine uygulanacak olan AGS’ye katılacak öğretmen adayları, sınavda başarılı oldukları takdirde Milli Eğitim Akademisi’ne alınacak.

Öğretmen adaylarının bu yıl ilk kez katılacağı Akademi Giriş Sınavı (AGS) için başvuru heyecanı başladı. ÖSYM tarafından organize edilecek sınav için başvuru ekranının kısa süre içinde erişime açılması bekleniyor. Adaylar, başvuruların nasıl yapılacağını ve ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. 

Başvuru Takvimi ve Tarihler

Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği Akademi Giriş Sınavı’na (AGS) başvurular, 8-20 Mayıs 2025 tarihleri arasında ÖSYM sistemi üzerinden alınacak.

Geç başvuru yapmak isteyen adaylar için belirlenen tarih ise 28 Mayıs 2025.

Başvuru Yöntemleri Nelerdir?

AGS başvurusunda bulunmak isteyen adaylar, işlemlerini ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr) üzerinden gerçekleştirebilecek.

Ayrıca dileyen adaylar, ÖSYM Başvuru Merkezlerinden veya ÖSYM’nin mobil uygulaması aracılığıyla da başvuru yapabilecekler.

“2025 AGS Başvurusu İçin Tıklayın”

Sınav Ücreti Açıklandı mı?

ÖSYM’nin yayınladığı sınav takviminde başvuru tarihleri netleşmiş olsa da, AGS sınavı için ödenecek başvuru ücreti henüz açıklanmadı.

Başvuru ücreti, sınav kılavuzu yayımlandığında duyurulacak.

15 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atamasında Yeni Gelişme 15 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atamasında Yeni Gelişme

AGS Sınav Günü ve Detayları

AGS, 13 Temmuz 2025 tarihinde iki oturum şeklinde gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları ise 13 Ağustos’ta ilan edilecek.

Sınav kapsamında öğretmen adaylarına AGS oturumunda 80, ÖABT oturumunda ise 50 çoktan seçmeli soru yöneltilecek. Adaylara toplamda 110 dakikalık cevaplama süresi tanınacak.

AGS ve ÖABT Birlikte Uygulanacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez yapılacak olan Akademi Giriş Sınavı (2025-MEB-AGS), AGS ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) olmak üzere iki ayrı oturumla uygulanacak.

Bu kapsamda biyoloji, coğrafya, fen bilimleri/fen ve teknoloji, fizik, ilköğretim matematik, kimya/kimya teknolojisi, matematik, okul öncesi, rehberlik, sınıf öğretmenliği, sosyal bilgiler, tarih, Türkçe, Türk dili ve edebiyatı, beden eğitimi, din kültürü ve ahlak bilgisi/imam hatip lisesi meslek dersleri alanlarındaki öğretmen adaylarının MEB-AGS puanı, AGS ve ÖABT’den aldıkları puanların yüzde 50’sinin ortalaması alınarak hesaplanacak.

Kaynak: Haber Merkezi