Mayıs ayının gelmesi ve ikinci dönem eğitim-öğretim faaliyetlerinin devam etmesiyle, veliler ve öğrenciler okulların yaz tatili tarihlerini merak ediyor. Özellikle tatil planlarını, okulların tatil olduğu dönemlere göre ayarlayan aileler, bu bilgiyi büyük bir dikkatle takip ediyor. Bu eğitim öğretim yılı 11 Eylül'de başladı ve öğrenciler, ilk ara tatillerini Kasım ve Nisan aylarında gerçekleştirdi. En uzun tatil dönemi olan yarıyıl tatili ise Ocak-Şubat aylarında tamamlandı. LGS ve üniversite sınav tarihlerinin de yaklaşmasıyla, öğrenciler ve veliler için son dönem sınavları ve değerlendirmeler önem kazandı. Peki, yaz tatili ne zaman başlayacak ve tam olarak kaç gün sürecek? İşte 2023-2024 eğitim-öğretim yılının kapanış tarihleri ve önümüzdeki dönem açılış tarihleri...

YAZ TATİLİ İÇİN OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Eğitim yılı başında belirlenen akademik takvime göre, 16 milyon öğrenci 11 Eylül’de yeni öğretim yılına başladı ve dersler Haziran ayında sona erecek.

İkinci dönemin bitimiyle öğrenciler, başarılarını gösteren karnelerini alarak yaz tatiline girecekler. Karnelerin verilmesiyle resmi olarak yaz tatili başlamış olacak.

2023-2024 öğretim yılında ilk ara tatil 13-17 Kasım tarihlerinde gerçekleşti. Sözde 15 tatil ya da yarıyıl tatili olarak bilinen dönem ise 22 Ocak - 2 Şubat 2024 tarihleri arasında yapıldı.

Son olarak, öğrenciler bu yıl Ramazan Bayramı'na yakın tarihlerde düşen ikinci ara tatili 8-12 Nisan’da geçirdiler.

Okulların kapalı olacağı son gün 14 Haziran Cuma olacak ve böylece 2023-2024 eğitim öğretim yılı tamamlanmış olacak.

YAZ TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Ara tatilin kaldırılma iddiaları arasında, yaz tatilinin süresi büyük bir merak konusuydu. Milli Eğitim Bakanlığı, ara tatillerin devam edeceğini açıkladı.

2024-2025 eğitim öğretim yılı sonrasında başlayacak olan yaz tatili için MEB tarafından belirlenen tarihler doğrultusunda, yeni öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Öğrenciler, Haziran ayının ortalarından başlayarak Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayacak şekilde, ve Eylül ayının ilk haftası dahil olmak üzere yaz tatilini geçirecekler. Toplamda, yaz tatili 86 gün sürecek.

ÜNİVERSİTE VE LGS SINAV TARİHLERİ AÇIKLANDI

Yükseköğretim Kurumları Sınavı, yani genel olarak bilinen üniversite sınavı, bu yıl üç farklı oturumda gerçekleştirilecek. Alan Yeterlilik Testi, Temel Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi oturumları 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite’si taban puanları 2024! Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite’si taban puanları 2024!

Öte yandan, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesinde düzenlenen merkezi sınav, 2 Haziran tarihinde öğrencileri bekliyor.

Editör: Fatma Gültekin